NRGreport
Menü

Három vezető távozik a Gazprom menedzsmentjéből

Felmentették a Gazprom orosz gázipari cég vezetőit jelenlegi pozíciójukból.

Távozik Alexander Medvegyev, a Gazprom igazgatótanácsának alelnöke, aki eddig a cég külső piacaiért felelt. A Gazprom közleménye szerint Medvegyev a továbbiakban az International Business Congress-re és a Zenit labdarúgóklubnál való munkájára koncentrál. Medvegyev távozásának hátterében az orosz BFM.ru hírportál szerint Alexei Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával való feszült kapcsolata is állhat.

Hasonló döntést hoztak Valerij Golubev alelnökre vonatkozóan, aki az orosz piacért volt felelős. Medvegyevhez és Millerhez hasonlóan Golubev is 2002-ben csatlakozott a Gazpromhoz.

Vsevolod Cherepanov, a Gazprom bányászati ​​osztályának vezetője ugyan továbbra is a Gazprom-csoportnál marad, de más pozícióban folytatja a munkáját.

Piaci források szerint a vezetőcserék nem jellemzőek a Gazpromnál, de különösebb stratégiai változásra a vállalat irányításában így sem kell feltétlenül számítani. Ugyanakkor más szakértők szerint a háttérben éppen a külföldi piacokra irányuló marketingstratégia új irányvonalának kialakítása, valamint Miller pozíciójának megerősítési szándéka is állhat.

 

Címlapkép forrása: AFP.

 

Forrás: Gazprom.com, S&P Global Platts, Gazeta.ru, Iz.ru, BFM.ru

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

Még több cikk »