NRGreport
Menü

A Siemens is beszáll a Mol vegyipari nagyberuházásába

A Siemens szállítja majd a Mol új tiszaújvárosi petrolkémiai komplexumának üzemeléséhez szükséges áramellátást biztosító hét moduláris áramelosztó alállomást. 

A Siemens a thyssenkrupp Industrial Solutions csoporttól kapott megrendelés keretében hét egyedi kialakítású, többmodulos, közepes és kis feszültségű rendszerekkel felszerelt úgynevezett E-House-alállomás szállítására kapott megbízást. Az E-House-ok Tiszaújvárosban, a Mol új petrolkémiai komplexumában lesznek felállítva, ahol a thyssenkrupp mintegy 400 000 négyzetméter alapterületű petrolkémiai komplexumot épít már meglevő létesítmények közelében. Az üzem 2021-ben kezdheti meg működését, és fontos köztes termékeket fog előállítani Közép- és Kelet-Európa különböző ágazatai számára.

Az úgynevezett E-House termékeket elsősorban nehezen elérhető területeken, nagy igénybevétellel járó környezetekben, valamint ideiglenes áramelosztási megoldásként, és áttelepülés esetén mobil energiaszolgáltatási megoldásként alkalmazzák. Az E-House-modulok építését, felszerelését és előzetes tesztelését a gyártás helyszínén fogják végezni kiszállítás előtt, amely a tervek szerint 2020 végére zárul le. 

A Siemens is beszáll a Mol vegyipari nagyberuházásába

Siemens

 

Forrás: Portfolio