Vállalatok

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az RWE felvásárolja az E.ON energiatermelési üzletágait

NRGreport | 2019.02.27. 10:13

Jóváhagyta az  Európai Bizottság, hogy a német RWE felvásárolja az ugyancsak német E.ON energetikai vállalat energiatermelési üzletágait.

Keddi közleménye szerint a brüsszeli testület arra jutott, hogy az E.ON megújuló és atomenergia-üzletágának felvásárlása összhangban van az Európai Unió versenyjogi szabályaival.

A bizottság értékelése szerint ez a felvásárlás mindössze kis mértékben növeli az RWE piaci részesedését az áramtermelésben és nagykereskedelemben, ahogy az sem valószínű, hogy ezáltal a cégnek jelentősen nagyobb ráhatása lenne a piaci árakra.

A német versenyhivatal már engedélyezte a tranzakciót.

Az összetett tranzakció nyomán a két német energetikai konszern profilja is megváltozik. A tervek szerint az RWE elsősorban energiatermelő vállalat lesz, az E.ON pedig az értékesítésre, az elosztásra és az intelligens hálózatokra összpontosít majd.

Az átalakítással az RWE megvásárolja az E.ON megújuló és atomenergia-üzletágának jelentős részét, valamint tőkeemelés révén 16,67 százalékos tulajdonrészt szerez az E.ON-ban, amely pedig ezzel párhuzamosan átveszi az RWE kiskereskedelmi és elosztási tevékenységét.

Utóbbi tranzakciót külön eljárás keretében vizsgálja az Európai Bizottság.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.