Trading

Drágult az olaj, esnek az indexek

NRGreport | 2019.02.28. 15:22

Mérsékelten süllyedő indexekkel indult a tőzsdei kereskedés szerdán a New York-i tőzsdéken – adta hírül az MTI a Reutersre hivatkozva.

Ártott a piacnak, hogy kiéleződött a Kashmir körüli feszültség India és Pakisztán között, a két ország vadászgépei légiharcokat vívtak egymással. A befektetők keresték a biztonságos menedékeket, és úgy tűnik a jenben és a svájci frankban találták meg azokat, miközben a részvények iránti kereslet csökkent.

A piacokon várják, hogy hoznak-e valamilyen konkrét eredményt Donald Trump és Kim Dzsonguntárgyalásai a vietnámi fővárosban.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,14 százalékkal, az S&P 500 0,08 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,07 százalékkal állt keddi záróértéke alatt a kereskedés első negyedórájában.

Kedden árnyalatnyit gyengült New York. A DJIA 0,13 százalékkal, az S&P 500 0,08 százalékkal, a Nasdaq 0,07 százalékkal süllyedt.

Az olaj drágult. A nagy exportőrök figyelmen kívül hagyták Trump figyelmeztetését, hogy legyenek körültekintőek a termelés visszafogásával, mert a túl drága olaj veszélyezteti a világgazdaságot. Az olajtermelők azonban ragaszkodnak a termeléscsökkentéshez. Khalid al-Falih szaúdi energiaügyi miniszter azt mondta, hogy a termeléscsökkentésben résztvevő 25 ország lassan és mértéktartóan jár el. Felhajtotta az árakat az is, hogy az amerikai olajkészletek az elemzők meglepetésére 4,2 millió hordóval csökkentek a múlt héten, míg a Reuters által megkérdezett elemzők 2,8 millió hordós növekedést vártak.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 1,13 dollárral 56,63 dollárra ment föl. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 91 centtel, 66,12 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött. Az euró kora délután 1,1386 dollár körül forgott a reggeli 1,1395 dollárral szemben.

Az aranypiacon nem mutatkozott az indiai-pakisztáni feszültség hatása. Az ár alig változott, a fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1326,80 dolláron jegyezték az azonnali piacon – írta az MTI.

  NRGreport
Címkék
#aranypiac   #olaj   #olajár   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.