NRGreport
Menü

Sportolj könnyebben: fiatal sportolókat támogat a MOL Alapítvány

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata azoknak a 10-18 év közötti általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók és országos vagy nemzetközi versenyen is bizonyítottak már. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb sportoláshoz köthető költségek támogatására benyújtható pályázatokat a hónap végéig várja a MOL Alapítvány.

A 25 millió forintos keretösszegű pályázatra bármilyen sportág versenyzői nevezhetnek, amennyiben magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők, és országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.

A képen Pusztai Liza látható

Forrás: MOL Alapítvány

Pusztai Liza vívó, Péni István sportlövő, és Görbe Soma motorversenyző is azok között van, akik már korábban nyertek a pályázaton. „Nagyon felszabadító, ha minden energiámat a felkészülésre tudom fordítani, és nem kell anyagi dolgokon aggódnom” – mondja Pusztai Liza, kadét világ- és Európa-bajnok, junior Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes magyar kardvívó, akit 2016 óta támogat az alapítvány.

A képen Görbe Soma látható

Forrás: MOL Alapítvány

A motorsport köztudottan rendkívül költséges sportág, így a 12 éves Görbe Somának nagy segítséget jelent az alapítvány támogatása, amelyből utazásai egy részét fedezheti. „Legutóbb a spanyolországi Albacete-be, a European Talent Cup versenyére utazhattam el a kapott pályázati összegből, ahol sikeresen szerepeltem, és az 57 indulóból a 17. lettem. Itt figyelt fel rám a Bester Capital Dubai MotoGP junior csapatának vezetője, aminek köszönhetően 2019-ben az ő szineiben versenyezhetek.”

A képen Péni István látható

Forrás: MOL Alapítvány

„A sportlövészet újra népszerű, egyre többen vannak a pályán, és több olyan versenyző van, aki szívvel-lélekkel csinálja. Ennek egyik nyilvánvaló oka, hogy a megnövekedett támogatási lehetőségeknek köszönhetően azok is meg tudják venni a szükséges fegyvert és lőszert, akiknek korábban ez anyagi nehézséget okozott” – hangsúlyozta a 21 éves Péni István, ifjúsági olimpiai- és ötszörös junior Európa-bajnok sportlövő, akinek az eszközvásárlását 2011 óta segíti a MOL Tehetségtámogató Program Sport, illetve a 18 éven felülieket támogató Tehetségtámogató Klasszis pályázata.

A pályázatok elbírálását a MOL Alapítvány kuratóriuma végzi szakértői zsűri segítségével. 2018-ban az alapítvány a MOL Tehetségtámogató Program keretében összesen 71 fiatalnak nyújtott támogatást 25 millió forint értékben. A program 2006-os indulása óta összesen pedig több mint 2000 fiatal sportoló fejlődéséhez járult hozzá, a szétosztott támogatás összértéke meghaladja a 400 millió forintot. A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, és továbbra is eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében.

A pályázatokat március 31-ig lehet benyújtani kizárólag online felületen, a http://opa.molalapitvany.hu oldalán. A részletes pályázati információk https://molalapitvany.hu/cikk/sport_kategoria oldalon érhetőek el.

Forrás: MOL Magyarország