NRGreport
Menü

Most végeztél? Építsd a szakmád friss diplomásként!

Vállalatok | NRGreport | 2019-03-05 12:35

A friss diplomásoktól évente több mint hatezer pályázat érkezik be és a 2007-es indulás óta már 2100 jelentkezőt vett fel a MOL-csoport Growww programja, amely tavaly a kategóriájában legmagasabb, közel 80%-os megtartási arányt ért el. A frissen végzett diplomásoknak szóló lehetőség valós igényeken alapul: a programba eddig felvett jelentkezők 80%-a a vállalatnál folytatta pályafutását. Mától újra lehet jelentkezni az egyéves, intenzív programra.

A program segítségével a MOL az iparági szakemberek új generációjának támogatására törekszik, lehetőséget nyújtva a résztvevőknek arra, hogy az egyik legösszetettebb iparágban dolgozva a valós életben előforduló üzleti kihívásokat ismerjenek és oldjanak meg. A MOL-csoport több mint 140 álláshelyet kínál a műszaki, üzleti, informatikai, társadalom- és természettudományi területeken. A programba legfeljebb egyéves munkatapasztalattal rendelkezők jelentkezhetnek, akár a budapesti központba, akár a MOL-csoport tíz országban (Ausztria, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Olaszország, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia) működő leányvállalataihoz.

Forrás: Pixabay

„A kiemelt tehetséggondozó programunk folyamatos népszerűsége számomra újabb bizonyíték arra, hogy a MOL a kelet-közép-európai régió egyik legvonzóbb munkáltatója. Globális vállalatként lehetőséget adunk a fiataloknak arra, hogy merjenek nagyot álmodni, és elképzeléseiket meg is tudják valósítani. Meggyőződésem, hogy a vállalat stratégiai átalakításának megkezdésével az innovatív szemléletmód ösztönzése még fontosabbá vált, hogy ezzel megfelelhessünk a jövő kihívásainak” – mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR igazgatója.

Az intenzív, egyéves program során a résztvevőknek lehetőségük nyílik megismerkedni a MOL-csoport tevékenységének minden üzleti és működési területével. A munkahelyi tanulás és a MOL különböző ipari létesítményeibe tett látogatások mellett a fiatal szakemberek strukturált oktatási program keretében sajátíthatják el az ágazatra vonatkozó ismereteket, ami egyben kiváló lehetőség a vállalat vezetőivel való megismerkedésre, a szakmai kapcsolatok építésére. Minden résztvevőt egy mentor támogat, aki szakmai útmutatást és visszajelzést nyújt, valamint segíti a dinamikus, interkulturális munkakörnyezethez való alkalmazkodást.

Az elmúlt évtized során a Growww program folyamatosan népszerű, és a vállalat valódi védjegyévé vált. A program a kategóriájában legmagasabb, közel 80%-os megtartási arányt ért el, emellett tavaly jóval az olaj- és gázipari átlag feletti, 40%-os volt a nők aránya a felvettek között.

A 2019. évi Growww programról további információ a molgroup.info/growww oldalon érhető el.

 

Címlapkép forrása Pixabay.

NRGreport