Fenntarthatóság

Utolsó szakaszába lép az olajkorszak – A 2030-as években jöhet a fordulat

NRGreport | 2019.03.20. 15:41

Valamikor a 2030-as évtized közepén tetőzhet a globális olajkereslet a világ legnagyobb független árupiaci kereskedője, a Vitol szerint. 

A következő mintegy másfél évtizedben tovább erősödhet a világ olajkereslete; a kereslet növekedése az elektromos járművek terjedése mellett is folytatódik, de azt már érezhetően visszafogja a Vitol szerint.

A világ legnagyobb független olaj- és gáztréder vállalatának várakozásai nagyjából egybevágnak az olajipar kulcsszereplőinek előrejelzéseivel. A BP feburárban ismertetett, 2040-ig szóló prognózisa szerint az alapesetinek tartható forgatókönyv alapján a következő években a kereslet kis mértékben tovább emelkedik, egészen a 2030-as évtized közepéig, ami után lassú ereszkedés várható.

A Vitol szerint a zöldenergia iránti igény egyértelmű erősödése ellenére ma még nem látni, hogyan lehetne megvalósítani az átállást minden szektorban rövid és közép távon, anélkül, hogy a világ nagy részén ne fékezné/állítani meg a gazdasági növekedést. A társaság mindazonáltal maga is további befektetéseket tervez európai megújuló energia eszközökbe, elsősorban a nagyméretű szélenergia-termelés területén. A Vitol tavaly júliusban közölte, hogy 200 millió eurós alapot hoz létre azzal a céllal, hogy elsősorban európai projektekbe fektessen.

  NRGreport
Címkék
#megújuló energia   #olaj   #Vitol  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.