Vállalatok

Kazah üzletet nyert el a KELER

NRGreport | 2019.03.25. 16:19

A Magyar Nemzeti Bank többségi tulajdonában lévő KELER Csoportot választotta az új kazah értéktőzsde, az Astana International Exchange (AIX), hogy tagjai számára úgynevezett post-trade szolgáltatásokat nyújtsanak. A kazah tőzsdei részvények elszámolásával és kiegyenlítésével kapcsolatos szolgáltatások teljes skáláját a KELER Csoport nyújtja a szabályozói jóváhagyásokat követően, várhatón idén ősztől – közölte az intézmény. 

Az AIX és tagjai számára a KELER Csoport nyújtja a részvényügyletek elszámolásával és kiegyenlítésével kapcsolatos kereskedés utáni szolgáltatásokat. A szigorú európai szabályozási keretek között működő magyar cégcsoport a nemzetközi tőkepiaci sztenderdeknek megfelelő működésével segíti a megújuló kazah értékpapírpiac globális tőkepiaci integrációját – írja múlt heti cikkében a Portfolio.

A szabályozói jóváhagyások után a szolgáltatás-nyújtás várhatóan 2019 őszén indul el. 
A KELER Csoporttal való együttműködésünk eredményeként a globális tőkepiaci szereplők könnyen és költséghatékonyan érhetik el az asztanai tőzsdét, az AIX-et. Az együttműködés előnyei között szerepelnek a központi elszámolás során megvalósuló, a felek közé központi szerződő félként beálló klíringház által biztosított garanciavállalás és kockázatkezelési elemek.

Kazahsztánban a tervek szerint számos állami vállalat privatizációja várható, amelyben az új asztanai tőzsde kiemelt szerepet kap.

 

  NRGreport
Címkék
#AIX   #Kazahsztán   #KELER KSZF   #post-trade   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.