Rezsi

Változás jön a kukaszámláknál – Azt ígérik, véget ér a káosz

NRGreport | 2019.03.27. 14:11

Csaknem ledolgozta hátralékát, és március végéig néhány kisebb település kivételével minden fennmaradt 2017-es és 2018-as számlát kiküld az ügyfeleknek az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – írta a Magyar Nemzet a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztályától származó információra hivatkozva. 

A hátralék döntő részének feldolgozása múlt év végén megtörtént, amikor két és fél millió számlalevelet küldött ki a kukaholding. A fizetési felszólítások összesen mintegy 21 milliárd forintról szóltak, és eddig körülbelül 3800-an éltek a kedvezményes és egyszerűsített eljárással igénybe vehető részletfizetési lehetőséggel. Magánszemélyek esetén a negyedévre eső díj országos átlagban kevesebb mint bruttó ötezer forint. Az ügyfelek legfeljebb annyi számlát kapnak egyszerre, ahány negyedéves elmaradás fennállt. Vagyis a plusz harmincnapos határidőket figyelembe véve az elmaradt számlákat kézhez kapó lakosoknak egy hónapban átlagosan két negyedévi elmaradást kell (vagy kellett a múlt év vége óta) rendezniük.

Az NHKV közben értékesíti azokat a vagyonelemeket, amelyek a hulladékról szóló törvény alapján a tulajdonába kerültek. Az árverezések 2018-ban közel három és fél milliárd forint bevételt eredményeztek a holdingnak.

 

Címlapkép forrása: Pixabay.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.