Vállalatok

Lezárult a Get Energy Solutions Kft. többségi részesedésének megvásárlása

NRGreport | 2019.04.02. 06:45

Energiahatékonysági tanácsadási szolgáltatásokkal, energiamonitoring és energiagazdálkodási szoftverek által támogatott energiaoptimalizálási megoldásokkal egészül ki az ELMŰ-ÉMÁSZ által nyújtott szolgáltatási portfólió.

2019. április 1-én lezárult a Get Energy Solutions Kft. többségi részesedésének megvásárlása az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport leányvállalata, az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. által. Az érintett társaságok stratégiai együttműködése alapján közös vállalatban folytatják a közepes és nagyvállalatok, illetve intézmények számára a fenntartható energiagazdálkodással kapcsolatos tanácsadási tevékenységüket.

A tranzakció Koncz László, a ELMŰ-ÉMÁSZ kereskedelemért felelős igazgatósági tagja szerint különösen fontos lépés a vállalat számára, ami jól mutatja a cégcsoport fenntartható energiagazdálkodás iránti elkötelezettségét és innovációs képességét, amivel ügyfelei számára újabb és újabb szolgáltatási lehetőségeket képes kínálni.

Tóth Zoltán, Get Energy ügyvezetője – aki április 1-től az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. Audit&Consultancy és Energiamanagement termékvonalának vezetője – szerint:

„A világgazdaság folyamatos bővülése, az emberiség számának növekedése miatt folyamatosan és jelentősen nő a világ energiaigénye. Ezzel párhuzamosan pedig egyre aggasztóbb jeleit tapasztaljuk a klímaváltozásnak, ami az egyik legjelentősebb veszéllyé vált az emberiség számára. Az elkövetkező évek, évtizedek legfontosabb feladata ezen két folyamat kontrollálása, az egyensúly megteremtése. Az ELMŰ-ÉMÁSZ cégcsoport több mint 125 éve biztosítja az energiát a magyarországi fogyasztók nagy része számára, az elmúlt években pedig jelentős fejlesztéseket hajtott végre a fenntartható energiagazdálkodás érdekében. Célunk, hogy az energiahatékonyság fokozásával, a megújulók szerepének növelésével, az energia termelésének és használatának monitoringjával és elemzésével megtakarításokat érjünk el mind az energiafelhasználásban, mind az ezzel összefüggő szén-dioxid kibocsátásban.”

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. pénzügyi tanácsadója a tranzakció során a DLA Piper Business Advisory volt.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.