NRGreport
Menü

Megnevezte új alelnökeit a Gazprom

A Gazprom 2019 februárjában jelentette be két alelnökének menesztését. Alexander Medvegyev és Valerij Golubev utódait azonban csak most jelentette be a vállalat. Az megüresedett alelnöki pozíciókra nem is két, hanem három fő érkezik: Oleg Aksyutin, Vitaly Markelov és Elena Burmistrova. 

Oleg Aksyutin feladatai közé a stratégia fejlesztések, a hosszú távú tervezés, a projekttervezés, a beruházási programok kialakítása és monitorozása, valamint a Gazprom beszerzési aktivitásának menedzselése tartozik.

A képen, Oleg Aksyutin látható a Gazprom Investor Day rendezvényen, Forrás: Gazprom

Vitaly Markelov új pozíciójában a termelési folyamatokat felügyeli, ide értve a szénhidrogén-kutatásokat, a termelést, a szállítást, a földalatti tárolást, a hazai piacok sales és feldolgozói tevékenységeit, továbbá a kormányszervekkel való kapcsolattartást.

A harmadik új alelnök Elena Burmistrova, korábban már vett át feladatokat Medvegyevtől, megtartva eddigi vezető tisztségét a Gazprom Exportnál, mostantól a külföldi piacokért is felel.

Az új alelnökök kinevezése mellett a Gazprom közleményében jelentette be Andrey Kruglov felmentését alelnöki tisztsége alól közszolgálati feladatai miatt, illetve Sergey Prozorov nyugdíjba vonulását. Ezzel azonban még nincs vége a vezetőcseréknek: a Gazprom Germania új ügyvezető igazgatója Igor Fedorov, akit az irányító testületben Sergey Kuznets vált le.

Forrás: NRGreport