Fenntarthatóság

Újrahasznosíthatók lesznek a Nestlé csomagolásai

NRGreport, Nagy Nikoletta | 2019.04.05. 08:16

Újabb nagyvállalat vállalta be, hogy kicsit környezettudatosabban folytatja a működését: a Nestlének újrahasznosíthatók lesznek a csomagolóanyagai, ami rengeteg felesleges környezetszennyező csomagolóanyag eltűnését fogja jelenteni.

2019 már most egy olyan év, amelyben rengeteg nagyvállalat jelenti be, hogy megküzd a műanyagszennyezéssel – persze ezek csak kis lépések a műanyagmentes, vagy legalább is kevesebb műanyagtól szemetes óceánok és szárazföldek felé, de legalább a törekvéseket látni. Ezen nagyvállalatok közé állt be most a Nestlé, amely kiírt egy ütemtervet saját magának a csomagolások környezetbarát átalakítására.

Forrás: pexels.com

A fő cél egyértelműen az, hogy 2025-ig a vállalat a létező összes csomagolását vagy újrahasznosíthatóvá, vagy újrahasználhatóvá tegye, ennek ellenére azt is bejelentették, hogy tudják: ez még mindig nem elég a műanyagszennyezés elleni harcban. Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója elmondta, hogy 2020 és 2025 között világszerte minden terméke esetén kivezeti az összes olyan műanyagot, amely nem vagy csak nehezen újrahasznosítható. Azt is kifejtette, hogy vannak rövid távú, és hosszú távú céljaik, utóbbi egyértelműen az, hogy egy újfajta, fenntartható csomagolási módszert dolgozzanak ki cégen belül, és még inkább környezetbarát módon működhessenek.

A vállalat az idei évtől folyamatosan törekszik arra, hogy minél több termék csomagolására találjon környezettudatos módszert. Ilyen lesz például a termékekhez mellékelt műanyag szívószálak eltűnése, amit már idén februártól megkezd kivonni a forgalomból. De itthon is kapható termékek is átalakulnak: 2019-től műanyagmentes csomagolást kap a Smarties, hamarosan pedig a Nesquik is újrahasznosított csomagolással érkezik. Az itthon nem ismert Milo italpornál pedig 2020-ban jön a papíralapú tasakok bevezetése.

A vállalat ásványvizeket és italokat forgalmazó divíziója is megindul a környezettudatosság útján: 2025-re 35 százalékra növeli az újrahasznosított PET-palackjainak arányát, az Egyesült Államokban pedig ez az arány 50 százalék lesz. Az európai piacokon a Nestlé vizek több mint 50 százaléka jön majd újrahasznosított PET-palackban 2025-re.

A Nestlé is egy olyan óriáscég, amely ha ráfekszik a környezettudatosságra, rengeteg más vállalatot ösztönözhet arra, hogy ő is tegyen így – mind a bolygó megmentése, mind pedig marketingokokból jövedelmező lehet egy ilyen lépés.

  NRGreport, Nagy Nikoletta
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.