Vállalatok

HVG: következmények nélkül felmondható a Paks II. szerződés

NRGreport | 2019.04.11. 12:11

A hetilap a kiperelt szerződés szövegértelmezése után arra jutott, hogy egy ponton, még minden következmény nélkül ki lehet ugrani az új paksi atomerőmű építési beruházásból.

Kihátrálhat Magyarország a paksi atomerőmű bővítési projektjéből, és ennek nincsenek kötbér -, vagy kártérítési következményei – írta hetilap beharangozó cikkében a hvg.hu.

Paks II. építéséről szóló orosz-magyar szerződés nyilvánosságra hozataláért Jávor Benedek és a hetilap külön-külön ment perre, melyet nemrég megnyertek. Az így nyilvánosságra hozott angol nyelvű dokumentumot elemezve a HVG arra jutott, hogy a projektből egy meghatározott ponton, különösebb következmények nélkül ki lehet szállni.

A hetilap úgy találta, hogy azzal, hogy a szerződést két fázisra bontották, és a második azzal kezdődik, hogy át kell adni a területet az érdemi építkezés számára, van egy olyan pont, amikor a szerződő magyar fél kérhetné, hogy a beruházást ne folytassák. És ennek nincsenek kötbér-, vagy kártérítési következményei – írja a hvg.hu, további részleteket a hetilap legfrissebb, holnap megjelenő számában ígérve.

  NRGreport
Címkék
#áram   #atomerőmű   #Paks   #Paks 2   #Roszatom  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.