Vállalatok

Műanyag-újrahasznosító céget vesz a Mol

NRGreport | 2019.04.16. 07:16

A MOL-csoport bejelentette, hogy adásvételi szerződést írt alá a műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurora-csoporttal. A vállalat több német autógyárral és műanyagfeldolgozóval áll kapcsolatban.

A német Auróra vállalat főként az autóipart látja el egyedi, zárt láncú módon begyűjtött ipari műanyaghulladékból előállított kompaunddal, azaz adott célra összeállított alapanyag-keverékkel. A vállalkozás portfóliója elsősorban újrahasznosított műszaki műanyag és polipropilén alapú kompaundokból áll.

A MOL a beruházásnak köszönhetően kiváló minőségű poliamid-, polipropilén- és egyéb újrahasznosított kompaundok széles skáláját kínálhatja majd ügyfeleinek, kiegészítve ezzel a natúr polipropilénből és polietilénből álló termékportfólióját. Az Aurora know-how-jának és zárt láncú rendszerének kiaknázásával a MOL lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy termékeikben hatékonyan növeljék az újrahasznosított műanyagok arányát.

Horváth Ferenc, a MOL-csoport Downstream vezérigazgatója elmondta: „A tranzakcióval újabb mérföldkőhöz értünk a 2030-as stratégiában megfogalmazott célunkhoz, hogy a közép-kelet-európai régió vezető vegyipari szereplőjévé váljunk. Az Aurora beruházás révén növekedni tudunk, növelni tudjuk a petrolkémiai ágazatunk értékét, és részesedésünket az autóipari beszállítói piacon. A polimerpiac jelentős szereplőjeként kihasználhatjuk integrált üzleti modellünk előnyeit, miközben megőrizzük az Aurora mint független műanyaggyártó rugalmasságát. Az Aurora beruházással kiegészítjük az újrahasznosítási ágazatban indított kezdeményezéseinket, és megerősítjük a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségünket.”

Dr. Bacsa György, a MOL-csoport Stratégiai Operáció és Üzletfejlesztés ügyvezető igazgatója: „Nagyon elégedettek vagyunk, hogy újabb sikeres beruházással mozdítottuk elő a petrolkémiai ágazatunk növekedését, és újabb fontos lépést tettünk a MOL-csoport stratégiájának megvalósítása felé. Nagy várakozással tekintünk az új partnereinkkel való együttműködés elé, és szilárd meggyőződésünk, hogy a MOL-csoport részeként az Aurora sikeres jövő előtt áll.”

Gerhard Schweinle, az Aurora alapítója és ügyvezető igazgatója: „A MOL-csoporttal egy olyan partnerrel kötünk szövetséget, amely ugyanannyira elkötelezett a fenntartható fejlődés és innováció irányába, mint az Aurora. Biztosak vagyunk benne, hogy a MOL-csoport az ideális partner, hogy ambíciózus céljainkat még hatékonyabban valósítsuk meg a fenntarthatóság és környezetvédelem területén. Európa egyik vezető polimerellátójának tagjaként az Auróra továbbra is elkötelezett szaktudásának bővítésében a műszaki műanyagok feldolgozása terén. Fenntartható módon előállított termékeink kiterjedt skálája és a MOL évtizedes tapasztalata tökéletes alapot nyújt ahhoz, hogy még hatékonyabban dolgozzunk a környezetbarát nyersanyagtermelés területén és enyhítsünk a környezetre rótt terheken. A MOL-lal együtt folytatjuk az Auróra sikersztoriját, és egy meredekebb növekedési páyára állítjuk.”

A MOL-csoport 2030-as stratégiájának egyik sarokköve a vállalat petrolkémiai értékláncának kiterjesztése. Ennek keretében a MOL a következő évtized végéig 4,5 milliárd dolláros beruházást kíván végrehajtani különféle petrolkémiai és vegyipari növekedési projektekbe. A kompaundálás és újrahasznosítás a MOL 2030-as stratégiájának kulcs területei között van , az autóipar pedig egy stratégiai ágazat, ahol mindkét partner meglátása szerint egyre nő a kereslet az újrahasznosított anyagok iránt.

A tranzakció a vállalategyesítéshez szükséges szabályozó hatósági jóváhagyásra vár.

Az Auróra Group tagjai az Aurora Kunststoffe GmbH, az Aurora Kunststoffe VS GmbH és az Aurora Kunststoffe Walldürn GmbH.

 

Címlapkép forrása: Pexels.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.