Rezsi

Ezek a környezettudatos appok segítenek spórolni a számlákon

NRGreport, Nagy Nikoletta | 2019.04.23. 15:13

Azt szokták mondani, hogy mindenre van a világon egy applikáció – ez alól az energiahatékonyság sem maradhat ki, méghozzá a legszélesebb spektrumban, amit az embere el tud képzelni. Ezek a programok segítenek abban, hogy megfigyeljük az energiahasználatunkat, feltérképezzük, mennyi pénzt költünk rezsire, és ügyesebben osszuk be a következő hónap kiadásait.

Energy Consumption Tracker

Egy kis angoltudást igényel az applikáció, de nagyon hasznos: manuálisan kell beírogatni az elfogyasztott áram, víz és egyéb, ehhez hasonló értékeket, a program pedig statisztikákat készít arról, hogyan alakul az elmúlt időszakhoz képest a rezsink. Bár egy kicsit körülményes, önreflexiónak és ellenőrzésnek mindenképp jó, és legalább látja az ember, hogy mivel szaladtak meg a hó végére azok a közüzemi számlák.

JouleBug

Legyen verseny a környezettudatosság – valami ilyesmi járhatott a JouleBug fejlesztőinek a fejében is, amikor megalkották a programot, hiszen az egész arra épül, hogy pontokat kapunk a környezettudatos viselkedésért. A környezetbarát cselekvésre ösztönző appot a barátokkal is lehet játszani, de csak akkor is poén, ha egyedül próbálja ki az ember – mégis csak egy élmény azért kitűzőt kapni a virtuális valónkra, mert nagyon ügyesen újrahasznosítottuk a szemetet azon a héten.

Light Bulb Saver

Csak bele kell írni az otthonunkról néhány információt, és az applikáció máris megmondja, milyen villanykörtét vagy egyéb világítást érdemes vásárolnunk ahhoz, hogy az jól bevilágítsa a lakást, mégis energiahatékony legyen. Az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség több évben is a legjobb ilyen applikációnak minősítette.

Water Use Calculator

Aki kíváncsi, hogy mennyi vizet használ el a háztartásban egy nap, az biztosan imádni fogja ezt az alkalmazást. A Water Use Calculator néhány beírt adat alapján elemzi, hogy hol megy el a legtöbb víz a családban, és hogy mit lehetne tenni ellene, hol lehetne még spórolni. Ezzel nemcsak a környezetnek segítünk, hanem a saját pénztárcánknak is, hiszen így kevesebb lesz a vízszámla is.

  NRGreport, Nagy Nikoletta
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.