NRGreport
Menü

Olajkutat újít fel a Mol Algyő mellett

Az olajtársaság ezúttal nem új kutat fúrnak, hanem egy 27 éve meglévőt újít fel Csongrád megyében. A munka során 2400 méter mélységig mentek le. Zajvédő falra nem volt szükségük, mivel lakott területen kívül dolgoznak - írja a délmagyar.hu nyomán a Napi.hu.

Az algyői olajmezők fénykorát idézi az az aktivitás, amilyennel a Mol dolgozik mostanában Szegeden és környékén. Jelenleg éppen a forgalmas 47-es út mentén fúrnak, a Kastélykert Fogadó mellett.

Az algyői kút mintegy 2500 méter mély, 1992-ben fúrták, és korábban kőolajat termelt, csekély mennyiségű kísérőgázzal - írta válaszában a portálnak a Mol, ám azt nem árulták el, mennyi szénhidrogént hoztak a felszínre a kút eddigi életében. A munkák során felújítják a kutat, azaz körülbelül 1900, illetve 2400 méteres mélységben "új szakaszokon képzik ki", hogy ismét termeljen.

Az Algyőre vagy Hódmezővásárhelyre ingázók nap mint nap láthatták a méretes acéltornyot, a tövében dolgozó embereket és munkagépeket. A látványos beavatkozás várhatóan már ezen a héten véget ér.

Forrás: Napi.hu