Fenntarthatóság

Ezek a sztárok a környezettudatosság mellett tették le a voksukat

NRGreport | 2019.05.07. 10:27

Vannak olyan celebek, akik némi jóra is használják a hírnevet, amit megszereztek, és vannak, akik ezt a jót a környezettudatosságban találják meg. Az alábbi sztárok ehhez adják a nevüket és a platformjaikat.

Leonardo DiCaprio

Forrás: flickr.com / U.S. Department of State

Szerencsére a környezetvédelem és a környezettudatosság egyre divatosabb téma, de még mielőtt az lett volna, akkor is volt már pár híresség, akik emellett tették le a voksukat. Közülük is kiemelkedik Leonardo DiCaprio, aki gyakorlatilag minden lehetséges közösségimédia-felületét arra használja, hogy olyan problémákra hívja fel a figyelmet, amelyeket a bolygó fennmaradásához muszáj lesz megoldanunk. Ahogy hírnevet szerzett magának a Titanicnak köszönhetően, megalapította a Leonardo DiCaprio Alapítványt, és az elmúlt húsz évben rengeteg humanitárius és környezettudatossági témához tudott hozzátenni vele.

James Cameron

Bár elsőre nem a környezetvédelmi munkája, sokkal inkább az olyan filmjei jutnak az ember eszébe, mint az Avatar, vagy az előbb említett Titanic, kevesen tudják róla, hogy Cameron elszánt környezettudatos. Az Avatar után több nonprofit szervezetnek adományozott, és olyan ügyeket támogatott, mint az óceánvédelem vagy a környezettudatos építészet. Gyakran szólal fel a vegán életmód mellett és az állattartás ellen, és felhívja a figyelmet a mezőgazdaság klímaváltozásban betöltött komoly szerepére.

Cate Blanchett

A híres színésznő saját életével mutat példát az emberek előtt: egy megújuló energiákra és saját termelésre épülő otthonban lakik, és munkahelyeit is ösztönzi a környezettudatosságra, az ausztrál Wharf színházat például arra, hogy hasznosítsák újra a színházi kellékeket és kosztümöket. Sokat segített, hogy a Sydney Theatre Company átálljon a szolárpanelek használatára, és arra is, hogy összegyűjtse és újrahasznosítsa az esővizet. Emellett nyilvános arca a Who On Earth Cares környezetvédelmi kampánynak.

Brad Pitt

Forrás: Wikimedia

A híres színész arra használja ismertségét, hogy kiálljon különböző humanitárius és környezetvédelmi ügyekért szerte a világban. Környezettudatos építészetről és globális egészségügyi problémákról szóló sorozatokhoz adta hangját narrátorként, és gyakran adományoz a Make It Right nevű alapítványnak, amely eredetileg a Katrina hurrikán utáni pusztítás enyhítésére jött létre, és zöld otthonokat építtetett. Exfeleségével, Angelina Jolie-val megalapították a Maddox Jolie-Pitt Foundationt, amely a kambodzsai szegénység enyhítésén dolgozik, és a közösségi fejlődést és környezeti oktatást segíti.

 

Címlapkép forrása: Pexels.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.