Rezsi

Csatlakozott a Ryanair az Easyjethez a legrosszabb légitársaságok klubjában

NRGreport | 2019.05.14. 15:03

Az Airhelp nevű utasjogvédelmi szervezet idén is összeállította a legjobb és legrosszabb légitársaságait és reptereit rangsoroló listáit – írja a Bloomberg. Magyar utasoknak a lista alapján az lehet a legrelevánsabb információ, hogy a 72 osztályzott légitársaság közül az ír Ryanair lett az ötödik legrosszabb.

GettyImages-1139584177

Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

Az Airhelp utazási irodák adatait és a saját adatbázisát, valamint egy 40 ezer utas megkérdezésével készült felmérést használt a listák összeállításához.

A légitársaságokat pontosság, a szolgáltatás és a kártérítési eljárások korrektsége alapján osztályozták. A legjobb légitársaság idén is a Qatar Airways lett, de befért a top5-be az American Airlines, az Aeromexico, az SAS Scandinavian Airlines, és a Qantas is. A legrosszabb légitársaság a Thomas Cook Airlines lett,  de szintén a legrosszabb ötben végzett az Easyjet, a Kuwait Airways, a Korean Air és a Ryanair is.

A reptereket három tényező alapján osztályozták: hatvan százalékban az számított, hogy milyen pontosak az adott reptéren közlekedő gépek, húsz-húsz százalékban pedig a szolgáltatás minősége, illetve a reptéren elérhető éttermek és vásárlási lehetőségek minősége.

Ezek alapján a legjobb reptér a katari Hamad Nemzetközi Repülőtér lett, a Tokiói Nemzetközi Repülőteret, az Athéni Nemzetközi Repülőteret, a brazíliai Afonso Pena Nemzetközi Repülőteret és a lengyelországi Gdansk Lech Wałęsa Repülőteret megelőzve. A legrosszabb reptér a lisszaboni Portela lett a lista alján alulmúlva a Kuwaiti Nemzetközi Repülőteret, az Eindhoveni Repülőteret, a romániai Henri Coanda Nemzetközi Repülőteret, és a Máltai Nemzetközi Repülőteret.

  NRGreport
Címkék
#légitársaság   #Ryanair  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.