NRGreport
Menü

Drónokkal támadtak meg olajszivattyú-állomásokat jemeni lázadók

Háled al-Falih, a monarchia energiaügyi minisztere azt mondta, az Irán támogatását élvező húszi felkelők két olajszivattyú-állomást támadtak meg Rijád közelében, és a „terrorcselekmény” miatt az Aramco olajvállalatnak le kellett zárnia a Janbu kikötőjében végződő kelet-nyugati olajvezetéket, de a robbanószerrel megrakott drónok támadása nem befolyásolta az olajtermelést.

A lázadók által üzemeltetett Maszira televízió arról számolt be, hogy hét drón hajtotta végre a támadásokat a "kulcsfontosságú szaúdi létesítmények ellen".

"Ez egy nagyszabású katonai művelet volt, válaszul az agresszióra és népünk blokádjára, és készek vagyunk több ilyen rendkívüli és könyörtelen csapást véghezvinni" - mondta egy húszi illetékes. A húszik korábban több drón- és rakétatámadást indítottak Szaúd-Arábia ellen - írja a 444.hu az MTI-re hivatkozva.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi síita lázadók és a Szaúd-Arábia és más arab országok által 2015 óta támogatott, a nemzetközileg elismert, Rijádban tartózkodó jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között.

Forrás: Napi.hu