Vállalatok

Szép számokat közölt a Keler

NRGreport | 2019.05.15. 09:04

Jóval a terveket meghaladó eredményt ért el az első negyedévben a klíringházi és garanciaszolgáltatásokat nyújtó Keler KSZF Zrt.: a bevételek éves összevetésben 20 százalékkal 472,5 millió forintra nőttek – adta hírül a társaság.

A klíringházi és garanciaszolgáltatásokat nyújtó Keler KSZF Zrt.árbevétele az idei első negyedévben 20 százalékkal, 472,5 millió forintra nőtt. A társaság adózás előtti eredménye pedig 141,3 millió forintra rúgott, ami 153 százalékkal haladja meg a tervezettet – közölte a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Értéktőzsde tulajdonában lévő Keler-csoporthoz tartozó társaság.

A több mint 472 millió forintos bevétel bő 90 százaléka, 436 millió forint az alaptevékenységből származott. A főtevékenységen kívüli bevételek pedig meghaladták a 36 millió forintot. A tőkepiaci bevételek a terv szerint alakultak, ám a derivatív devizapiac klíringdíjainál 10 millió forint többletbevételt realizáltunk – mondta Mátrai Károly, a Keler KSZF vezérigazgatója.

A cég az energiapiacokon is jól szerepelt: összesen 30 millióval nagyobb bevételt ért el, negyedéves összevetésben, a magyar földgázkereskedelmi piacon pedig a kitűzött célhoz képest 20 millió forinttal nagyobb bevételt realizált. A negyedév végén immár 143 klíringtaggal állt kapcsolatban a társaság.  A működési költségek és ráfordítások az idei első negyedévben 6 százalékkal a tervezett szint alatt voltak.

 

Címlapkép: Pexels.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.