NRGreport
Menü

Tiszaújváros nyilvános e-töltőállomást kapott

Átadták Tiszaújváros első nyilvánosan elérhető és igénybe vehető elektromos töltőállomását, mely egyszerre két jármű töltését is lehetővé teszi. Az óránként akár 22 kW teljesítmény elérésére is kész berendezés nem csak a város számára új: a megújuló energiaforrások hasznosításában jártas ALTEO portfóliójában is ez az első elektromos töltőállomás.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett ALTEO Nyrt. tovább folytatja környezettudatos, a megújuló energiaforrások hasznosításán alapuló tevékenységét: portfóliója ezúttal egy elektromos autó töltőállomással bővült, amelyet Tiszaújvárosban telepítettek. A létesítmény lesz Tiszaújváros első, mindenki által, a nap 24 órájában elérhető elektromos töltőállomása.

A város nem ismeretlen piac a cégcsoport számára, hiszen az ALTEO már évek óta több erőművet is üzemeltet Tiszaújvárosban: 29 erőművet számláló portfóliójában megtalálható a tiszaújvárosi fűtőerőmű is.

A tiszaújvárosi önkormányzat közreműködésével telepített töltőállomás a Bethlen Gábor úton, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal parkolójába került. Az állomás két töltőponttal rendelkezik, így egyszerre két gépjármű töltését teszi lehetővé. Egy-egy teljes feltöltés 2-5 órát vesz igénybe, a töltési teljesítmény a járműtől függően töltőpontonként a 22 kW-t is elérheti.

Tiszaújváros vezetősége elkötelezett a környezettudatos és innovatív megoldások irányába. Szerencsére egyre több olyan cég van városunkban, amely a jogszabályi kötelezettségein felül segíti a tiszaújvárosi lakosok életét, különböző támogatásokat, lehetőségeket biztosít számukra, melyet ezúton is szeretnék megköszönni - mondta Bráz György, Tiszaújváros polgármestere.

Papp András, az ALTEO Nyrt. vezérigazgató-helyettese az átadó kapcsán hozzátette: a tiszaújvárosi töltőállomás újabb lökést jelent a cég megújuló energiát hasznosító szegmensének, és "örömünkre szolgál, hogy ezzel a telepítéssel hozzájárulhattunk a város  fenntarthatóbb és környezettudatosabb közlekedéséhez".

Forrás: Napi.hu