NRGreport
Menü

Május 21-én vehetsz utoljára Alteo-részvényt az osztalékért

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényenként bruttó 16 forintos osztalékot fizet a 2018-as üzleti évben elért eredményéből, szerdán pedig a társaság ismertette az osztalékfizetéshez kapcsolódó menetrendet is.

→ Az Alteo április 26-i közgyűlése arról határozott, hogy a tavalyi éve utáni megállapított leányvállalati osztalékokkal kiegészített szabad eredménytartalékából 250 068 416 forint osztalékot fizet ki, ami a társaság tulajdonában álló saját részvényeket, továbbá a 2019. március 25. napján kibocsátott, osztalékra nem jogosító részvényeket ide nem értve részvényenként 16 forintos osztaléknak felel meg.

→ Az Alteo részvényeit a tőzsdén május 21-án lehet majd utoljára az osztalékért megvásárolni, a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja május 22., míg az osztalékfizetés kezdőnapja május 30-a.

→ A 16 forintos osztalékkal és az Alteo részvényeinek szerdai 762 forintos záróárával számolva 2,1 százalékos osztalékhozam adódik, amivel az Alteo az alacsonyabb osztalékhozamot kínáló, hazai osztalékot fizető részvények között szerepel.

Május 21-én vehetsz utoljára Alteo-részvényt az osztalékért


A társaság múlt hét péntekén ismertette 2019. első negyedéves nem auditált pénzügyi eredményeit. Eszerint az Alteo 12 százalékkal magasabb, 454 millió forintos EBITDA-t termelt 2019 első negyedévében, mint egy évvel korábban; a konszolidált árbevétel a tavaly év azonos időszakához képest 25 százalékkal 6,494 milliárd forintra növekedett, a csoport nettó eredménye ugyanakkor 119 százalékkal zuhanva 24 millió forintos veszteségbe fordult.

Egyebek mellett a társaság tőkepiaci terveiről is beszélt Ifj Chikán Attila vezérigazgató a Portfolio-nak május elején adott interjúban.

Az Alteo-részvény szerdán 762 forinton, az előző napival megegyező árfolyamon zárt. 

Május 21-én vehetsz utoljára Alteo-részvényt az osztalékért

Forrás: Portfolio