Fenntarthatóság

Az LG is beszáll a karbonsemlegességi hajszába

NRGreport | 2019.05.28. 07:16

Ahogyan az Európai Unió tagoszágai, a globális cégek is elkezdtek egymásra licitálni: ki mikorra éri el a károsanyag kibocsátás csökkentési limitjét. A dél-koreai LG 2030-ra nullára mérsékelné a szén-dioxid egyenlegét.

Az LG Electronics (LG) Zero Carbon 2030 néven intenzív kibocsátáscsökkentő programot indított útjára, mellyel 12 év alatt nullára kívánja csökkenteni a világban a tevékenységéből adódó nettó széndioxid-kibocsátást.

A fenntartható üzleti stratégiája részeként különféle széndioxidkibocsátás-csökkentő intézkedésekkel, illetve megújuló energiás kezdeményezéseivel a következő évtized végére a felére csökkentik a jelenlegi, globális tevékenységéből fakadó kibocsátási menyiséget. ami nem kevés: 2017-ben mintegy 2 millió tonna szén-dioxid kibocsátása volt az LG számlájára írható. 2030-ra ezt a szintet globálisan 960 ezer tonnára csökkentik.

Az üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentése érdekében az LG nagy hatékonyságú gyártóegységeit és technológiáit is fejleszti, hogy a termelőfolyamat minél kevesebb károsanyag-kibocsátással járjon – írja a cég hozzátéve, hogy az LG napenergiát hasznosító termékeivel bővíti a megújuló energiaforrásokat felhasználó létesítményeit, valamint kiterjeszti az energiatakarékos technológiák használatát.

A gyártó továbbá úgynevezett tiszta fejlesztési mechanizmus (Clean Development Mechanism, CDM) projektjeinek kiterjesztésével kíván hitelesített kibocsátás-csökkentési (Certified Emission Reduction, CER) krediteket szerezni.

A CDM projektek révén a karbonlábnyom csökkentése érdekében kötelezettséget vállaló cégek saját tőkéjük és technológiájuk felhasználásával, tiszta beruházások támogatásával járulnak hozzá a fejlődő országok kibocsátáscsökkentéséhez. Az ilyen projektek rendkívül fontosak a CER kvóták megszerzéséhez, melyeket az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye alapján, alapos értékelési folyamatot követően kaphatnak meg a vállalatok.

Az LG 2015-ben a háztartási készülékek gyártói közül elsőként szerzett CER kvótákat, rendkívül energiahatékony háztartási gépei pedig úttörő szerephez juttatták a vállalatot a környezettudatosságban. 2018 végéig az LG összesen 340 000 tonna CER kvótát szerzett a CDM kezdeményezéseken keresztül. "Az LG elszántan küzd a klímaváltozás ellen. Fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket a minél alacsonyabb széndioxid-kibocsátásért tett előremutató lépéseink és számos ENSZ CDM projektünk bizonyítja" – mondta Lee Young-jae, az LG Electronics környezetvédelemért felelős alelnöke.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.