NRGreport
Menü

Megugrott az NKM profitja

1,474 milliárd forintról közel tízszeresére, 13,357 milliárd forintra emelkedett az állami közműcég, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. nyeresége 2018-ban a megelőző évhez képest. 

 

Jelentősen, több mint kétszeresére, 6,466 milliárd forintra nőtt az NKM Nemzeti Közművek Zrt. árbevétele 2018-ban a megelőző évihez képest is - derül ki az Igazságügyi Minisztérium által fenntartott oldalon közzétett e-beszámolóból. 

Megugrott az NKM profitja

A társaságcsoport anyavállalatának árbevételébe ugyanakkor nem számolandó be a kapcsolt vállalkozások, így a két legjelentősebb leány, az NKM Áramszolgáltató és Földgázszolgáltató Zrt. árbevételei. Az NKM Áramszolgáltató Zrt. - az egykori Démász - árbevétele 101 milliárd forintról 118 milliárd forintra emelkedett, míg a Földgázszolgáltató Zrt. - korábbi nevén Főgáz - árbevétele 473 milliárd forintról 444 milliárd forintra mérséklődött.

Az anyavállalat üzemi eredménye - 271 millió forintra nőtt 142 millióról - ennek megfelelően szintén nem foglalja magába a leányvállalatok eredményét. 

Megugrott az NKM profitja

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. nyeresége 1,474 milliárd forintról közel tízszeresére, 13,357 milliárd forintra ugrott, ami a korábbi évekhez hasonlóan az állami tulajdonos döntésének értelmében várhatóan szintén az eredménytartalékba kerül. A társaság eredménykimutatása szerint a pénzügyi műveletek eredménye önmagában 11,793 milliárd forinttal nőtt az előző évhez képest, melyet a leányvállalattól kapott osztalék és kamat növekedése és a fizetett kamatok csökkenése együttesen okozott. 

Megugrott az NKM profitja

Forrás: Portfolio