NRGreport
Menü

Orosz-magyar egyeztetés indul a szennyezett olajról

Megbeszélést kezd Magyarországgal a szennyezett orosz olaj ügyében Alexander Novak orosz energiaügyi miniszter - idézte a tárcavezetőt a Reuters. 

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium közlése alapján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum alkalmával találkozott, ennek keretében szó eshetett a szennyezett olaj témájáról is.

A Barátság kőolajvezetékbe került szennyezett olaj ügye kapcsán keletkezett károkra, illetve az ehhez kapcsolódó kompenzáció mértékére vonatkozó kalkulációkat a nyár folyamán végzik el - idézte Novakot a hírügynökség.

A tárcavezető elmondta, a jelenlegi, átmeneti kitermeléscsökkentést Oroszország az év vége előtt képes lesz ellensúlyozni. Nem változott az Oroszország idei olajkitermelésre vonatkozó előrejelzés - tette hozzá. Elmondása szerint Oroszország és a többi együttműködő olajország július 2-4-én tárgyal a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetével (OPEC) a kitermeléscsökkentési intézkedés további sorsáról.

Forrás: Portfolio