Vállalatok

Beszáll a napelembizniszbe a Fundamenta

NRGreport | 2019.06.27. 10:22

Napelem rendszerek közvetítésébe kezd a Fundamenta, a társaság közleménye szerint az új tevékenység kitér ezen rendszerek finanszírozására is.

A korábbi lakástakarékpénztári-lakásfinanszírozói szerepkörét bővítve, új piacok felé nyit a Fundamenta. A tervezett újítások egyike a cégcsoporton belüli "ökoszisztéma-rendszer" beindítása. Ennek első lépése a Fundamenta Solar, azaz a napelem rendszerek közvetítése.

A napelem rendszerek finanszírozásának és értékesítésének megkezdése az öngondoskodás és az előtakarékosság koncepcióján alapul. A család villanyszámlájának összegét jelentős mértékben képes csökkenteni a napelemek felszerelése, ezáltal a jövőbeli pénzügyi terheiket mérsékelhetik a beruházással.

A napelemes rendszerek műszaki megoldásai mára már kiforrottak, míg az elmúlt években jelentősen csökkent a rendszerek ára, így ma már elérhetők a lakosság széles köre számára. A rendszerek alacsony karbantartási költséggel működnek és teljesítményük a magyarországi éghajlati viszonyok mellett jól becsülhetők.

Tavaly több mint harmadával bővült a – többségében a háztartások által telepített – napelem rendszerek nyújtotta energia mennyisége. 2018-ban közel 11 ezer háztartási méretű kis-erőművet telepítettek az országban. Az új telepítések 83 százaléka (8900 darab) lakossági beruházással jött létre. Ezzel a becslések szerint 2018 végére több mint 40 ezerre emelkedhetett a háztartási méretű kis-erőművek száma, amelyből 32 ezer napelem rendszerrel a háztartások rendelkeznek.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.