Vállalatok

Energiahatékonysági díjat nyert a Continental

NRGreport | 2019.07.15. 10:37

Először adták át az Ipari Energiahatékonyság Díjat a 2019-es Hannover Messe-n, melyet a Continental nyert meg a rendkívül rugalmas Conti Thermo Protect szigetelőrendszerével. 

A Deutsche Messe az EuPD Research független piackutató és tanácsadó vállalattal közösen díjazta az iparág kiváló energiahatékonysággal rendelkező folyamatait. A Continental a nagyipari vállalatok kategóriájában indult és Conti Thermo Protect szigetelőrendszerével győzte meg a zsűrit. A szilikonos anyagot világszerte alkalmazhatják ipari rendszerek.

A német vállalat azért fejlesztette ki a speciális szilikon-gumi keveréket, hogy rugalmas formájú hőszigeteléssel tudjon szolgálni a bonyolult csővezetékrendszerek és egyéb alkatrészek számára. Az anyag egyedi piaci megoldásokat kínál a rugalmas, magas hőmérsékletű csövekhez és tömlőkhöz. 
Szállítási állapotában a termék szilárdsága hasonló a gyurmáéhoz és könnyen vágható, alakítható, és pontosan illeszthető. Alkalmazható vezetékcsövekkel és szelepekkel is, melyeken akár 250°C-os gőz vagy folyadék is keresztülhaladhat – áll a cég közleményében.

Energiahatékonysági díjat nyert a Continental

Nyugalmi állapotában a termék formálható, a vulkanizált anyag pedig érintésre olyan, mint a gumi, emellett viszont stabil és rendkívül strapabíró. Egy 10 mm-es réteg is 60 százalékkal csökkenti a hőveszteséget. Továbbá az így csökkenő környezeti hőmérséklet a munkahelyi biztonság szempontjából is előnyt jelent. A termék jelentős hozzáadott értéket kínál a közepes- és nagyméretű vállalkozások számára. A rendszerelemek szigetelésével az ipari vállalatok 20-80 százalék közötti megtakarítást érhetnek el.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.