Vállalatok

1,1 millió hordónyi nyersanyag ömölhet a tengerbe Jemen partjainál

NRGreport | 2019.07.25. 07:44

A jemeni partoknál 2015 óta elhagyatottan veszteglő olajszállító hajó veszélyeire hívja fel a figyelmet a CNN amerikai hírtelevízió az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalára (OCHA) hivatkozva.

A HAJÓ TARTÁLYAIBAN 1,1 MILLIÓ HORDÓ NYERSANYAG VAN, AMI BÁRMIKOR FELROBBANHAT. 

Szakértők szerint mivel a hajó nem üzemel, a tartályokban lévő úgynevezett inert gázok (biztonsági gázok) – amelyeket a nyersolajból elillanó robbanékony gázok felgyülemlését gátolják – idővel elszivárognak. Ez robbanáshoz vezethet, és súlyos környezetszennyezést okozhat. A magas páratartalom és a korrózió is veszélyt jelent.

Mark Lowcock, az OCHA vezetője a múlt héten az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén azt mondta, hogy az OCHA vizsgálócsoportot szeretett volna küldeni a ellenőrzése alatt álló helyszínre, de nem tudta megszerezni az ehhez szükséges engedélyeket.

A SAFER nevű olajszállító hajó a Vörös-tenger partjainál fekvő Rász Ísza kikötőjétől nem messze vesztegel, a térség a nemzetközileg elismert jemeni kormány ellen lázadó húszik ellenőrzése alatt áll. Lowcock azzal vádolta az Irán által támogatott milíciákat, hogy szándékosan késleltetik a helyezet felmérését, holott tavaly ők maguk fordultak az ENSZ-hez segítségért az ügyben.

A LÁZADÓK KEZÉN LÉVŐ AL-MASZÍRA TELEVÍZIÓ SZERINT A HÚSZIK AZT KÖVETELIK AZ ENSZ-TŐL, HOGY A VIZSGÁLÓCSOPORT BEENGEDÉSÉÉRT CSERÉBE ELADHASSÁK A TANKERBEN TÁROLT OLAJAT, DE EZ AZ ELLENÜK BEVEZETETT NEMZETKÖZI SZANKCIÓK MIATT NEM LEHETSÉGES.

Lowcock korábban is többször felhívta a figyelmet arra, hogy ha a tanker megreped vagy felrobban, a Vörös-tenger part menti része széles sávban szennyeződik majd, az évszaktól és a vízállástól függően pedig a kiömlött olaj az Adeni-öbölnél lévő Báb el-Mandeb-szorostól egészen a Szuezi-csatornáig, sőt, akár a Hormuzi-szorosig is terjedhet.

"A képzeletükre bízom, milyen károkkal járna egy ilyen katasztrófa a környezetre, a hajózási útvonalra és a világgazdaságra nézve" – tette hozzá Lowcock.

A tanker ügyében levelet írt az ENSZ-nek a jemeni kormány is, ebben ők is aggodalmukat fejezték ki a tankerhajó állapota miatt. A hajó a polgárháborút megelőzően a jemeni állami olajvállalat tulajdonában állt. A tartályaiban lévő olaj értéke akár a 60 millió dollárt (körülbelül 17 milliárd forint) is meghaladhatja.

Az 1900 kilométer hosszú Vörös-tenger több száz halfajnak ad otthont, tengeri ökoszisztémája pedig különösen érzékeny.

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.