Hír

Óriási áramszünet sújtja a 10 milliós indonéziai fővárost

NRGreport | 2019.08.05. 13:37

Nagyobb áramkimaradás volt az indonéziai fővárosban, Jakartában és néhány környező tartományban, miután Jáva szigetén több áramellátó központtal probléma van, jelentette be a PLN indonéziai áramszolgáltató.

A tízmilliós indonéziai főváros legtöbb körzetében be kellett kapcsolni a generátorokat. Egyelőre nem tudni, hogy meddig tart az áramszünet, a PLN munkatársai dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.

Az áramkimaradás miatt bezárt állomás Jakartában 2019. augusztus 4-én.Az áramkimaradás miatt bezárt állomás Jakartában 2019. augusztus 4-én.

Fotó: Gayatri Suroyo / Reuters

A helyi idő szerint délben kezdődött kimaradás miatt zavar keletkezett a jakartai tömegközlekedésben, és több utast kellett kimenteni vonatokról. A mobilszolgáltatás sem működik mindenhol, és sokfelé a közlekedési jelzőlámpák sem világítanak, ami nagy dugókhoz vezetett a forgalmas fővárosban.

Az áramkimaradás nem okozott zavart a légi közlekedésben a jakartai repülőtéren a generátoroknak köszönhetően, írta az üzemeltető a Twitteren. Anies Baswedan jakartai kormányzó azt is jelezte, hogy a kórházak is a megszokott módon működnek.

Az érintett területen összesen 100 millió ember él. Jakartában időről időre előfordulnak áramszünetek, de azok általában részlegesek és rövid ideig tartanak, írja az MTI.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.