Vállalatok

Összeállt a többiekkel a Hyundai

NRGreport | 2019.09.11. 15:11

A Hyundai is beszáll az legnagyobb autógyártók egyik legjelentősebb áramkútprojektjébe, amelynek keretében nagy teljesítményű töltőket telepítenek az európai utakra.

Újabb nagyágyú, a Hyundai és a cégcsoporthoz tartozó Kia is csatlakozott a BMW, a Daimler, a Ford és a Volkswagen által létrehozott Ionity vegyes vállalathoz – jelentette be a frankfurti autószalon alkalmából a dél-koreai autógyártó.

Az Ionity célja, hogy egy Európát lefedő, nagy teljesítményű töltőhálózatot (HPC) építsen ki az elektromos járművek számára. A cég eddig 140 töltőállomást helyezett üzembe és a tervek szerint a cég 2020-ig összesen 400 áramkutat épít.

A dél-koreai cég közölte, hogy a Hyundai és a Kia elektromos járműveit 2021-től  800 voltos töltőrendszerrel szerelik fel, így azok képesek lesznek kihasználni az Ionity-kutak maximális, 350 kilowattos töltési teljesítményét. A mostani teljes villanyautó-palettán szereplő modellek közül jelenleg egyedül a napokban bemutatott Porsche Taycant lehet ezzel a teljesítménnyel feltankolni.

Magyarországon eddig két Ionity-kút épült. Az egyik a bábolnai OMV-töltőállomáson, a másik pedig az M7-esen, a Velencei lehajtó előtti töltőállomáson található. Egy töltés a feltankolt áram mennyiségétől függetlenül 8 euró, azaz mintegy 2700 forint.

  NRGreport
Címkék
#BMW   #elektromos autó   #Ford   #Hyundai   #Mercedes   #töltőállomás  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.