Rezsi

Lenullázhatóvá vált a villanyszámla: reszkethetnek az áramszolgáltatók

NRGreport | 2019.09.30. 15:11

Kilencórányi lakossági áramkimaradást is képes áthidalni a Panasonic új energiatároló rendszere, amivel egy újabb lépés tehető a hálózattól való függetlenedéshez.

Solar Power International-nél bemutatott EverVolt rendszer azt ígéri, hogy váltakozó és egyenáramú változattól függetlenül, 5,7-34,2 kilowattóra (kWh) tárolókapacitásra képes. A különböző méretű és kapacitású modelleket kifejezetten (lakó)házakkumulátor-rendszernek tervezték és építették. A japán elektronikai óriás állítása szerint a tárolórendszer mindenféle PV technológiához és inverterhez illeszthető, és a tulajdonosai testre szabott szoftverek és felhasználóbarát alkalmazások segítségével kísérhetik figyelemmel a rendszereiket.

"Az EverVolt segítségével a háztulajdonosok egy lépéssel közelebb kerülnek a hálózattól való függetlenségéhez, ugyanakkor gyorsabban megtérülnek a napenergia-beruházásaik" – mondta a Mukesh Sethi, a Panasonic Solar csoportvezetője. Az EverVolt felhasználók képesek lesznek tárolni a fel nem használt energiát, amikor a legnagyobb szükségük van rá, vagy eladni a többlet energiát a helyi közüzembe és jövedelmet generálni.

A Panasonic adatai szerint a legkisebb tárolórendszer (5,7 kWh) általános biztonsági szintű kiszolgálási képessége (hálózati áramszünet vagy egyéb betáplálás híján) három órás, a standard energiatároló rendszernek tekintett 11,4 kWh méretű opció ezt hat órára tolja ki.

A "+" méretű, 17,1 kWh-ás pedig még további három órával tovább. Egyelőre további műszaki részletek nem ismertek, de hogy a japán cég komolyan gondolja az új terméke terítését, az is jelzi, hogy a lakossági energiatárolót elsőként az amerikai piacon méretteti meg.

Címlapkép forrása: cleantechnica.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.