Vállalatok

Kétmilliárdos távfűtési tender sorsa dőlt el

NRGreport | 2019.10.03. 10:23

Három cégből álló konzorcium nyerte a fővárosi távhő vezetékeken elvégzendő hibaelhárításra és az új fogyasztók bekötésére kiírt tendert. A négy évre szóló keret összege 1 milliárd 980 millió forint.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertes cégek a következők: TERRA-21. Közmű és Mélyépítő Kft., OT Industries-KVV Kivitelező Zrt. és az OT Industries Tervező Zrt. A közel kétmilliárdos keret az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programot (KEHOP) terheli.

A nyertesekkel szeptember 17-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen konzorciumban a Hídépítő Zrt. és az RK-ÉP Kft., továbbá egyedül a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft., valamint a Kraftszer Vállalkozási Kft. is.

Jelenleg folytatódik a Főtáv Kéménymentes Belváros elnevezésű projektje, amely során további budapestieket vonnak be a távhőrendszerbe. A fővárosi hőgyűrű kialakítása több uniós pályázattal segítségével valósul meg, a projekt során részben lakossági fogyasztókat kapcsolnak rá a távhőrendszerre, részben különböző felújítási munkálatok, hőközpontok modernizálása, bekötése zajlik.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.