Vállalatok

Fontos hírt közölt Szaúd-Arábia

NRGreport | 2019.10.04. 09:17

Szaúd-Arábiában helyreállították az állami Aramco olajcég olajfinomítójában még szeptember közepén keletkezett károkat, így a termelés megközelíti a dróntámadás előtti mértéket – jelentette be Hálid al-Falih szaúdi energetikai miniszter egy moszkvai energiaügyi konferencián.

A kitermelt olaj mennyisége már meghaladja a napi 11 millió hordót, de november végére ezt a mennyiséget is növelni szeretnék- mondta a miniszter a Euronews híre szerint.

Szeptemberben dróntámadás érte az Aramco cég létesítményeit, amelyek visszavetették a kitermelést az olajországban. A légitámadások két szaúdi olajterminált rongáltak meg, ami miatt kevesebb, mint felére, 5,7 millió hordóra csökkent a szaúdi napi olajkitermelés – ez öt százaléka a világ napi olajkitermelésének. Az első napokban Szaúd-Arábia olajtartalékainak felszabadításával fedezi az ázsiai olajfeldolgozók keresletét.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 19 százalékkal, 71 dollár fölé emelkedett a merénylet után. A piacokon az Öböl-háború óta nem volt akkora pánik. Jelenleg valamivel több mint 57 dollárt kérnek hordónként.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.