Fenntarthatóság

Egymásra licitálva jelentenek be hulladékcsökkentő intézkedéseket a nagyvállalatok

NRGreport | 2019.10.09. 10:36

A műanyagmentesség és egyéb zöld fogyasztói trendek nyomán a cégek egyre nagyobb erőkkel igyekeznek azt kommunikálni magukról, hogy ők nem károsítják (annyira) a környezetet. Egy gyors válogatás a hét első két napjának híreiből vállalatok és hulladék témában:

→ Keresi műanyag építőkockái újrahasznosításának lehetőségeit a Lego, a dán játékkészítő cég az Egyesült Államokban teszteli azt, hogy vásárlói visszaküldhessék neki a feleslegessé vált kockákat, amelyeket később tovább adnak más gyermekeknek. A vásárlók a cég honlapjáról kinyomtathatják a postacímet és dobozban ingyen feladhatják az építőkockákat. A vállalat gyáraiban megtisztítják a visszaérkezett darabokat, majd továbbküldik a Teach America alapítványnak, amely amerikai iskoláknak adományozza a játékot. (MTI)

lgo

Fotó: Martiskó Gábor

→ Az Hell Energy Magyarország az elmúlt öt évben mintegy 95 százalékra növelte az aludobozos termékek arányát a portfóliójában, saját aludobozgyára megépítésével a cég elkötelezte magát a teljesen újrahasznosítható alumíniumcsomagolás mellett. A cég tervei szerint öt éven belül 99 százalék lesz az aludobozos csomagolás aránya. Az aludobozok végtelenszer és teljes mértékben újrahasznosíthatók. (MTI)

→ A Spar Magyarország mérsékelte egyes saját márkás ásványvizei palacksúlyát, illetve több gyümölcsöt kisebb súlyú nejlontasakba vagy lebomló szalaggal csomagol. A kiskereskedelmi lánc emellett a környezetet kímélő egyéb csomagolástechnikai, gyártási és üzemeléstechnológiai megoldásokat is alkalmaz. Az intézkedések részeként a tojást már csak papírdobozban árulják, bevezették az újrahasználható zacskókat, a műanyagba csomagolt zöldségek-gyümölcsök csomagolását elvékonyították, és a sajátmárkás üdítők PET-palackjai is veszítettek súlyukból. A cég azt is ígéri, bevásárlótáska-kínálata hamarosan 100%-ban műanyagmentessé válik.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.