Vállalatok

Ismét új naperőműveket adtak át Magyarországon, robbanás előtt a szektor

NRGreport | 2019.10.25. 10:29

A Photon Energy nyolc fotovoltaikus erőművet épített és csatlakoztatott a villamosenergia-hálózathoz Monoron, összesen 5,6 MWp kapacitással. Az erőművekkel a Photon Energy saját portfóliója 44,8 MWp-ra bővül, a nyolc erőmű éves bevétele várhatóan 680 000 EUR lesz.

Előzőhét pénteken adta át a Mol ünnepélyes keretek között Százhalombattán és még két településen az új naperőműparkjait.

Ma pedig a Photon Energy N.V. bejelentette, hogy leányvállalata, a Photon Energy Solutions HU Kft nyolc fotovoltaikus erőművet épített és csatlakoztatott a villamosenergia-hálózathoz Monoron, összesen 5,6 MWp kapacitással. Ez a legújabb kiegészítés a Csoport saját fotovoltaikus erőműveinek portfólióját 44,8 MWp-ra bővíti.

A 9 hektáros területen működő erőművek az NKM Áramhálózati Kft hálózatához csatlakoznak, és évente várhatóan mintegy 6,9 GWh villamos energiát fognak termelni.

"A portfóliónk ezen kiegészítésével újabb lépéssel kerültünk közelebb a 2021-es év végi célunkhoz, amely a magyarországi portfólió kibővítése 75 MWp-ra" – mondta Georg Hotar, a Photon Energy N.V. vezérigazgatója.  

A Csoport az erőműveket a teljesen saját tulajdonban lévő Photon Energy HU SPV 1 Kft projektcégen keresztül birtokolja és üzemelteti. A leányvállalat nyolc KÁT engedéllyel rendelkezik, amelyek 25 évig minden egyes erőműre 32 590 Ft/MWh (kb. 100 euró/MWh) betáplálási tarifát biztosítanak, engedélyenként maximálisan 16 950 MWh-os jóváhagyott és támogatott termeléssel. A nyolc erőmű éves bevétele várhatóan 680 000 euró lesz.

A tulajdonosi portfóliójának IAS 16 szerinti átértékelését követően a Csoport körülbelül 3.1 millió eurót fog jegyezni egyéb átfogó jövedelemként a 2019. 4. negyedéves eredménykimutatásban.


A PHOTON ENERGY

A Photon Energy N.V. a napenergia-rendszerek teljes életciklusát lefedő napenergia hasznosítási megoldásokat és szolgáltatásokat kínáló globális vállalat. 2008-as alapítása óta a Photon Energy 66 MWp napenergia-erőművet épített és helyezett üzembe két földrészen, ebből 44,8 MWp a vállalat saját portfólióját képezi. A jelenlegi projektfejlesztés részei egy 884 MWp összteljesítményű projektsorozat Ausztráliában (ebből 580 MWp a Canadian Solar-ral együttműködésben) valamint egy 35,8 MWp összteljesítményű projekt Magyarországon, amelynek célja a 75MWp elérése 2021-re. Az üzemeltetési és karbantartási (O&M) részleg működtetési és karbantartási szolgáltatásokat nyújt összesen 250 MWp teljesítményű létesítmények számára világszerte. Ezenkívül leányvállalata, a Photon Water Technology (PWT) a víztisztító, -kármentesítő és -kezelő rendszerek fejlesztését telepítését végzi világszerte. A Photon Energy székhelye Amszterdamban található, de Európában és Ausztráliában is vannak további irodái. További információkért kérjük, látogasson el a www.photonenergy.com weboldalra.


 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.