Trading

Budapest LNG Summit: a tökéletes platform az LNG jövőjének feltárására (x)

NRGreport | 2019.11.07. 06:18

2019 első félévében 80%-al nőtt Európában az LNG import. 2019 végére várhatóan megduplázódik Európa nettó LNG importja a 2018-as évhez képest a Wood Mackenzie állítása szerint.

 A cseppfolyósított földgáz továbbá növeli a világ gázkereskedelmének volumenét, melyben 2040-re 42%-ról majdnem 60%-ra fog nőni az LNG aránya, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) által kiadott 2018-as Word Energy Outlook alapján.

A Budapest LNG Summit, december 2-án és 3-án a legújabb energia trendekkel és a globális, különösen a közép-kelet-európai régió LNG és gázpiacának kihívásaira fog teljes egészében fokuszálni. A konferencia fő célja a közép-kelet-európai országok keresletének összekötése a nemzetközi ellátó hálózattal.

Valójában az LNG egyre fontosabb szerepet játszik a régió energia (és különösen gáz) ellátó ’mix’-ében, elősegítve a sokszínű energia-ellátást és erősítve a versenyt, az Európai Unió stratégiájával összhangban.

A két legnagyobb LNG projekt vezérigazgatója a Budapest LNG Summit előadói között lesz: Barbara Dorić, LNG Croatia, és Arunas Molis, Klaipėda LNG Terminal.

2019 év elején végső befektetői döntés született egy úszó LNG-terminál létrehozásáról a horvát Krk-szigetnél, mely projekt támogatására az EU Bizottsága is érdeklődést mutat, mivel Közép- és Dél-Kelet-Európát is elláthatja gázzal. Ráadásul a Klaipėda és a lengyel terminal is készen áll további bővítésre.

A Budapest LNG Summit további témákra is fókuszál, mint pl. a fő infrastrukturális fejlesztésekre a közép-kelet-európai és dél-kelet-európai régióban; hogyan biztosítható az energia-biztonság a legkedvezőbb árak mellett; és a 2019 utáni ukrán gáztranzittal.

Ezért a konferencia tökéletes platform arra, hogy európai szervezetek, közép-kelet-európai országok, globális és regionális energetikai cégek és nemzetközi ellátók találkozzanak és megvitassák az LNG és a gáz jövőjét a régióban.

Címlapkép forrása: Photozou

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.