Vállalatok

Geotermikus energiával fűtenének két alföldi települést

NRGreport | 2019.11.18. 10:04

Egy geotermikus termelő, valamint egy visszasajtoló kutat fúrhat, továbbá távhővezetéket és hőközpontokat építhet az Alföldön a karlsruhei székhelyű Geothermal Group Germany Gmbh, nettó 4 milliárd 853 millió forintért.

A nyílt tender eredményét a két ajánlatkérő, az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft, valamint a Zsana Geoterm Energiaszolgáltató és Kereskedelmi Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A geotermikus energiahasznosítás Kiskunhalason és Zsanán nevű projekt keretében egy 2300 méter talpmélységű termelő termálkutat és egy 2000 méter talpmélységű visszasajtoló kutat kell fúrnia a nyertesnek. A hőközpont az utóbbi területén létesül. Innen földbe fektetett távfűtési vezetékhálózatot kell lefektetni, és új fogyasztói alhőközpontokat kell kialakítani.

A projektbe bevont hőfogyasztók Kiskunhalas és Zsana településeken találhatók, az együttes hőigényük 20 megawatt. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyertessel október 15-én kötöttek szerződést az ajánlatkérők. Indult még a tenderen a Zsáza Építőipari és Szolgáltató Kft. is.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.