Vállalatok

Irán 2 milliárd dollárt kér kölcsön Oroszországtól

NRGreport | 2019.11.25. 11:22

Irán 2 milliárd dollár hitelt kér Oroszországtól – jelentette be az orosz energiaügyi miniszter, miután az előző napokban egyeztetett az iráni energiaügyi miniszterrel.

AZ MTI beszámolója szerint Alekszandr Novak azt mondta, hogy Irán hőerőművek és vízerőművek építéséhez, vasútvonalak bővítéséhez, továbbá metrószerelvények beszerzéséhez kéri a két milliárd dollárt. Az orosz miniszter elmondta: az iráni kérést már vizsgálja a pénzügyminisztérium.

Irán eddig 3 milliárd dollár kölcsönt kért Oroszországtól és ezt szeretné most megtoldani további két milliárd dollárral. A Tasnim félhivatalos iráni hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Oroszország 2015 őszén ígéretet tett arra, hogy 5 milliárd dollár folyósít Iránnak közös infrastrukturális fejlesztésekre.

Irán azután fordult Oroszországhoz újabb kölcsönért, hogy az országban november 15-én tiltakozások kezdődtek, mert a kormány váratlanul a háromszorosára emelte az üzemanyagot árát. A tüntetések lecsillapítására lekapcsolták az internethálózat nagy részét, mire az USA külügyminisztériuma arra kérte a nagy közösségi oldalakat, hogy függesszék fel az iráni vezetők fiókjait. Értesülések szerint 21 településen 106 tüntető halt meg a rendvédelmi szervekkel történt összecsapások során.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.