Vállalatok

Megvan, ki lesz a Főtáv új vezére

NRGreport | 2019.12.31. 07:02

A város egyik legjelentőseb cége, a FŐTÁV vezérigazgatói posztjára kiírt nyilvános pályázat lezárult, január elsejétől Mártha Imrét nevezem ki a vállalat élére – jelentette be Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.

Mártha Imre közgazdász diplomáját a University of Cambridge-en szerezte meg. "Fiatal kora ellenére is tapasztalt menedzser, szakmai pályafutása a közmű iparágakhoz kötődik" – írja róla Karácsony. Angliában földgáz és villamosenergia kereskedelemben dolgozott.

December elején derült ki, hogy meneszti a Főtáv vezérigazgatóját, Mitnyan Györgyöt Karácsony Gergely. A főpolgármester pályázatot írt ki, átmenetkileg a vezérigazgatói feladatok ellátásával Barócsi Zoltánt bízta meg. Mitnyan György 2015 óta irányította a Főtávot.

Mártha Imre az első Orbán kormány idején, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Energetikai és Infrastruktúra Igazgatósága vezetőjévé nevezték ki, ezt követően igazgatósági tag lett a Magyar Villamos Művek Zrt.-ben. Az MVM-nél több mint nyolc éven keresztül, négy kormány alatt töltött be csúcsvezetői pozíciókat, utoljára évekig az MVM Csoport vezérigazgatói posztját.

2011-től visszatért a magánszektorba és az ELMIB energetikai vállalatcsoport vezérigazgatója lett. Ezt követően mintegy hat éven át az Invitel Távközlési Csoportot vezette, operatív főigazgatóként. Az Invitel sikeres értékesítését követően, független szakértőként a távközlési szektorban dolgozott tovább.

Az új vezérigazgatótól a FŐTÁV távfűtési rendszereinek hatékonyabb működtetését és a távhőrendszerbe jutó hőtermelés hatékonyságának javítását várom, ugyanis a versenyképesebb szolgáltatás megnyitja az utat a lakossági és üzleti felhasználók áttérése előtt – írta Karácsony. Mártha Imre feladata lesz, hogy a FŐTÁV felkészüljön a klímabarát működésre. Egy közszolgáltatónak elemi kötelessége, hogy működésében, döntési folyamataiban meghatározó legyen az átláthatóság. Ezért az új vezérigazgató fontos feladata a társaság átvilágítása, szerződés-állományának az átláthatóság szempontjainak való megfeleltetése.

Címlapkép: MTI Fotó: Nagy Lajos

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.