Innováció

Több mint 1 millió elemes népautó 2023-ig

NRGreport | 2019.12.31. 03:55

Nem is volt olyan rég, amikor a német autógyártó vállalat új ID.3 modelljének szeptemberi világpremierjét követően maga Angela Merkel tekinthette meg elsőként 2019 novemberében, ahogy legördül az első teljesen elektromos VW modell a Zwickau gyár szalagjáról. A Volkswagen év végi bejelentése szerint a vállalatcsoport elektromos autó offenzívája most vesz csak lendületet igazán. Terveik szerint a 2020-as évet a már az ID. modellcsalád fogja teljes mértékben uralni, melynek részeként a most készülő ID.3 modellek már 2020 nyarán szaladhatnak Európa útjain. A Volkswagen stratégiai célja azonban ennél még határozottabb: az elkövetkező néhány évben piacvezetők kívánnak lenni az e-mobilitásban, s mintegy 33 milliárd eurót pumpálnak bele ebbe az ambícióba 2024-ig. A legfrissebb üzleti tervek alapján a vállalat 2023-ig 1 millió, 2025-ig pedig mintegy 1,5 millió Volkswagen márkájú elektromos autó gyártást prognosztizál.

Képek forrása: Volkswagen.com

Thomas Ulbrich, a Volkswagen csoport e-mobilitásért felelős igazgatósági tagja 2020-at egyenesen transzformációs évnek nevezte el a nagyszabású tervek alapján. A 2025-ig tartó 1.5 millió elektromos autó legyártásának tervét azzal indokolja, hogy a fogyasztók klíma-barát mobilitásra vágynak – a Volkswagen pedig mindezt megfizethető módon teszi hamarosan milliók számára elérhetővé. A teljesen elektronikus, új generációs ID.3 is modellek 30,000 euró alatt kerülnek a piacra.

A Volkswagen most először előrendelést is lehetővé tett vásárlói számára, és ezidáig már több mint 37 ezren foglalták be és fizették is ki az ID. 3 előrendeléshez szükséges depozitot. Az új VW modellek nemzetközi kereskedelmi célpontjai elsősorban Kína és az Egyesült Államok.

Jövőre további ID. modellel bővül majd sorozat: az ID. CROZZ02 ugyanis szintén 2020-ban debütál.  Kínában, Antingban található második legnagyobb Volkswagen gyárban jövőre már megkezdik a MEB (Modular Electric Drive Toolkit) alapú autógyártást, hasonlóan a Fordhoz, akik elsőként veszik át hamarosan a VW által fejlesztett technológiát.

Címlapkép forrása: Volkswagen.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.