Fenntarthatóság

Nem magánrepülővel kell utazni Palm Springsbe

NRGreport | 2020.01.07. 06:55

Klímakatasztrófa, széndioxid lábnyom, vegán ételkínálat – ez volt az idei Golden Globe fenntarthatósági tematikája. Joaquin Phoenix szerint többet is lehet tenni annál, mint jókívánságainkat küldeni a futótűz sújtotta Ausztráliának, egyben felhívta színésztársai figyelmét, hogy találják meg saját felelősségüket a mindennapokban: például nem kellene mindig magánrepülővel utazgatniuk.

Joaquin Phoenix nyerte a legjobb főszereplőnek járó Golden Globe-ot a Joker-ben nyújtott alakításáért. Köszönőbeszédét kollégái felé tett elismerésekkel kezdte, megdicsérve a kategória többi, nem-díjazott jelöltjét, majd hosszasan szót ejtett környezetvédelemről is. Kifejezte örömét, hogy a Golden Globe-gálán most először végre vegán menüt szolgáltak fel, megemlékezett az ausztrál bozóttüzekről is, végül színészkollégái figyelmét is felhívta arra, hogy mi mindent tehetnének mindannyian a verbális gesztusok helyett.

„Nagyon kedves, hogy az emberek jókívánságaikat küldik Ausztráliának, de ennél azért többet kell tennünk. Csodálatos a gesztus, de hiszem azt, hogy együtt változtatni is képesek vagyunk dolgokon. Kell, hogy legyen felelősségünk abban, hogy példát mutatunk, például azzal, hogy áldozatokat hozunk és másképp cselekszünk. Remélem, hogy képesek vagyunk erre. Nem feltétlenül kell magánrepülővel utaznunk Palm Springsbe”– szólította fel cselekvésre kollégáit a Puerto Ricó-i származású amerikai színész, aki mindennapjaiban is élénk közéleti tevékenységet folytat, valamint az állatvédelem egyik legfőbb nemzetközi szószólója.

A 2020-as Golden Globe-gálát Ricky Gervais immáron ötödszörre vezette idén.

A legjobb film a Sam Mendes rendezte 1917 lett. Tarantino filmje, a Volt egyszer egy Hollywood három kategóriában lett első. Díjat nyert még a Joker és a Rocketman. A televíziós alkotások között a Csernobil, az Utódlás és Fleabag végzett előkelő helyen. Tom Hanks és Ellen DeGeneres életműdíjban részesült.

Címlapkép forrása: Freenews.live

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.