Trading

Beszakadt az olajár

NRGreport | 2020.01.09. 08:41

Miközben az amerikai részvényindexek új csúcsra mentek Donald Trump nyilatkozatára és arra, hogy az amerikai-iráni feszültség enyhülni látszik, az olaj árfolyama beszakadt a mai kereskedésben – írja a Portfolio.

A WTI árfolyama több mint 5 százalékot zuhant, 60 dollár alá került, ahol utoljára december 16-án járt az árfolyam és közel 4 hónapja nem látott mértékű esésnek felel meg. A brent árfolyama 4,4 százalékkal került lejjebb, 65,2 dollárig.

Az iráni rakétatámadások hírére vad mozgásokat mutatott az olaj árfolyam az elmúlt egy napban, az éjszaka folyamán a brent és a WTI is 4 százalék fölötti pluszba ugrott hirtelen. Bár az energia infrastruktúrát nem érte semmilyen támadás, az olajpiaci stratégák arra figyelmeztettek, hogy ha súlyosbodik az amerikai-iráni konfliktus, abban az esetben egy fontos szállítási útvonal kerülhet veszélybe, a Hormuzi-szoros.

Az olaj árfolyamának mai esésében szerepet játszhatott az is, hogy az amerikai energia ügynökség a ma közzétett statisztikáiban az amerikai nyersolajkészlet nem várt emelkedéséről számolt be a múlt hétre (1,2 millió hordós volt a növekedés, miközben az elemzők 3,2 millió hordós csökkenést vártak).

  NRGreport
Címkék
#árfolyam   #Brent   #energiatőzsde   #olaj   #olajár   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.