Rezsi

Ezzel az 5 módszerrel a legkönnyebb energiát spórolni az irodában

NRGreport, Nagy Nikoletta | 2020.01.21. 09:17

Nemcsak otthon, hanem az irodában is fontos, hogy minél kevesebb energiát használjon az ember – egyrészt környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható, másrészt ha a miénk az iroda, akkor anyagi szempontok is vezérelnek. Ha szeretné, hogy minél kevesebb áram menjen el feleslegesen a munkahelyén, akkor az alábbi tippekre figyeljen!

Az egyik legfontosabb: a világítás

Míg az otthonunkban csak néhány lámpáról van szó, az irodában rendszerint sokkal többről, ez pedig komolyan megnövelheti a rezsit. A legjobb megoldás, ha energiatakarékos LED lámpákra vált, hiszen ezek kevesebb áramot is fogyasztanak, ráadásul sokkal tovább világítanak, mint a hagyományos villanykörték. Ne várja meg, amíg a régiek kialszanak, az összes lámpában cseréljen izzót, hosszú és rövidebb távon is sokkal jobban jár vele.

Állítson be érzékelőket!

Pontosan azért, mert az irodában a világítás sarkalatos pont, állítson be érzékelőket az olyan területekre, amelyeken kevésbé járnak emberek, amikor besötétedik! Így biztos lehet benne, hogy a lámpák csak akkor lesznek felkapcsolva, ha valakinek tényleg szüksége lesz rájuk, és azonnal ki is kapcsolnak, ha már nincs a közelükben senki. Így csökken az esélye annak, hogy akár egész éjszakára felkapcsolva maradjanak feleslegesen.

Képek forrása: Pexels.com

Használjon minél kevesebb papírt!

A nyomtatók és a fénymásolók rengeteg áramot fogyasztanak, ráadásul papírra nyomtatni sem túl környezettudatos megoldás. Vezesse be az irodában, hogy minél kevesebben használjanak papírt, az e-maileket ne nyomtassák ki, a meetingekre és megbeszélésekre vagy jegyzetfüzettel, vagy tablettel érkezzenek. Így duplán is nyer, hiszen környezettudatosabb lesz az irodája, miközben a nyomtatót vagy a fénymásolót sem kell folyamatosan járatni.

Ésszel a légkondival és a fűtéssel!

Mind a kettő borzasztó enerigaigényes dolog, és általában a dolgozók mindenképpen panaszkodnak: vagy túl hideg van nekik, vagy túl meleg, de az előre beállított hőmérséklet soha nem jó. Hagyja, hogy a munkavállalók maguk állítsák be, hogy mi a kellemes számukra – higgye el, nyáron sokkal kevésbé hűvös, télen pedig sokkal kevésbé meleg lesz az eredmény.

Szerezzen új elektromos berendezéseket!

Ha a konyhában a hűtő már őskövület, és minden dolgozó tízéves laptopot használ, akkor könnyen lehet, hogy ide megy el a legtöbb energia. Lehet, hogy egy kis befektetést igényel, de a rezsiszámla sokkal szebb lesz, ha újabb, energiahatékonyabb eszközöket vásárol mindenből, amiből csak tud.

  NRGreport, Nagy Nikoletta
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.