NRGreport
Menü

Az MVM átvette a Mátrai Erőmű irányítását

Vállalatok | NRGreport | 2020-02-12 10:09

A Mátrai Erőmű leköszönő igazgatósági elnöke, Halmi Tamás elégedett volt a tavalyi év eredményével, bár az nem volt sikeres - írta meg a 24.hu.

A hétfői közgyűlésen elhangzott, hogy a mintegy 6 milliárd forintos mínuszt mutató tavalyi mérleg úgy keletkezett, hogy a szénerőmű csupán annyi áramot termelt, amennyit - az MVM-mel kötött 5 éves szerződése alapján - az állami energiaholding előre megrendelt. A csupán 57 százalékos kihasználtsággal üzemelő blokkokat nem volt érdemes magasabb kapacitáson futtatni, mert az cask tovább növelte volna a veszteségeket, az emelkedő szén-dioxid kvóta költségei miatt.

Az új irányítás egyben a vezetőség cseréjét is jelentette. Az igazgatóságba és a felügyelőbizottságba szinte kizárólag MVM menedzserek ültek be.

Az Igazgatóságba bekerült:

→ Kóbor György, az MVM elnök-vezérigazgatója;

→ Sipos Sándor, az NKM gazdasági vezérigazgató-helyettese;

→ Zámbó Balázs az MVM M&A Transactions (vagyis a cégfelvásárlási és egyesítési területek) igazgatója; valamint

→ Oravecz Zsolt - aki energiaellátási szakértőként a szakma egyik nagy öregje (egykori Démász-vezető, aki az Euroinvest bakonyi gázturbinás beruházását vezette, majd amikor az MVM 2011-ben kizárólagos tulajdonossá vált, 2017-ig stratégiai és fejlesztési igazgató volt)

A Felügyelő Bizottság tagjai pedig:

→ Sum János Szilárd, az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettese;

→ Cseh Tamás Zoltán, az MVM Jogi és integrált vállalatirányítási vezérigazgató-helyettese;

→ Eiterer Antal, az egykori állami timföldgyár (Nemzeti-MAL-A Alumíniumtermelő Zrt.) első vezérigazgatója, aki jelenleg - többek közt - az MVM-be tartozó Magyar Földgázkereskedő Zrt. igazgatósági-, valamint az MVM Net felügyelőbizottsági tagja is.

Mészáros Beatrix, a lemondott felügyelőbizottság elnöke nem jelent meg a közgyűlésen – jegyzi meg a napi.u, a 24.hu cikke alapján.

Címlapkép forrása: MTI

NRGreport | Forrás: Napi.hu