Trading

Az oroszokon a sor?

NRGreport | 2020.02.13. 06:11

Az API adatai szerint – elsősorban a koronavírusnak köszönhető visszaesett kereslet miatt – az előző héten 6 millió hordóval nőttek az USA olajtartalékai. Alexander Novak orosz energiaminiszter nyilatkozata szerint Oroszország vizsgálja az OPEC+ technikai bizottsága által javasolt újabb 600 ezer hordó/napos termelésvisszavágás lehetőségét, és ennek következtében ma (2020.02.12.) találkozik az orosz olajtársaságok illetékeseivel.

Alapvető befolyással bír, hogy a március elejei OPEC+ találkozó előtt még sikerül-e megegyezésre jutnia a Kartell tagjainak. Ha nem, akkor az rossz előjel az elkövetkezendő OPEC+ -találkozó kimenetelére vonatkozóan.

A Morgan Stanley 15 százalékkal, az Amerikai Energiaügynökség (EIA) pedig 23 százalékkal csökkentette a 2020-as olajkereslet növekedési előrejelzését, és így már csupán 1,03 millió hordós bővülést vár idénre globálisan. Az IHS Markit számításai alapján a kínai finomított termékkereslet, 2019-hez képest, 1,2 millió hordó/nappal eshet vissza az idei első negyedévben. – írja a Portfolio.

  NRGreport
Címkék
#Brent   #eia   #koronavírus   #olaj ár   #olaj oroszország   #OPEC+  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.