Vállalatok

Új menedzserek a MET és a Shell vezetésében

NRGreport | 2020.02.21. 04:47

A MET Csoportnál Jean Ann Howley vette át a Kereskedelem és Nagykereskedelem Divízió vezetését, 2020 januárjától pedig Istenesné Solti Andreát nevezték ki a Shell Magyarország Igazgatóság elnökének.

Jean Ann Howley 2019 végén MET Holding Igazgatósági tagként csatlakozott a svájci MET Csoporthoz, Kereskedelmi Igazgatóként a Kereskedelem és Nagykereskedelem Divízióért felel. Howley korábbi pozícióiban vállalati, pénzügyi irányítási, kockázatkezelési, szerkezetátalakítási, nem utolsó sorban M&A tapasztalatokra tett szert az olaj-, gáz-, energia- és professzionális szolgáltatások területén. Karrierjét az Ernst&Youngnál kezdte, majd különböző pénzügyi vezetői szerepet töltött be többek között a Texacónál, az SHV Energy-nél, Chevronnál és a Shop Direct Csoportnál

Kép forrása: MET

A Shell Hungary Zrt. január elején jelentette be, hogy Istenesné Solti Andrea tölti be ezentúl a legmagasabb pozíciót a vállalatnál Magyarországon mint az Igazgatóság elnöke. Elődje, Bujdosó Andrea továbbra is az Igazgatóság tagja marad, azonban jelenlegi pozíciójában (Magyarországért és Szlovéniáért felelős Értékesítési Igazgató) kiemeltebben kíván fókuszálni a növekedésre vonatkozó célkitűzésekre. Istenesné Solti Andrea a Corvinus Egyetemen szerzett diplomát, nemzetközi gazdálkodás szakon, majd tanulmányai befejeztével 1993-ban a Shellnél kezdett dolgozni, és különböző helyi, illetve nemzetközi vezetői pozíciót töltött be. A Shell Hungary Igazgatóság elnöki tisztsége mellett megtartja korábbi pozícióját is mint a Közép-Kelet-Európai Humán Erőforrás Vezető.

Kép forrása: Shell.hu

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.