Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

A jövő legoja cukorból és fából

NRGreport | 2020.02.26. 09:13

A dán játékgyártó óriás, a LEGO évente 75 millió darab műanyagelemet értékesít. Mostani bejelentésük szerint ezt az alapanyagot, 2030-ig, fenntartható összetevőkre cserélik: a közeli jövőben már csak fából és cukornádból készülnek a világszerte népszerű építőelemek írja a Telegraph híre alapján a Portfolio.

A jövő építőkockái állítólag ugyanolyan színesek és tartósak lesznek mint eddig, de jelentősen környezetkímélőbb módon állítják elő őket, vagyis 100 százalékban fenntartható fa és cukornád alapanyagokból gyártanak majd minden játékot. Ehhez áldozni is kell, „a cég több millió fontot fektet a nyersolajalapú műanyag kivezetésébe” – mondta el Niels B. Christiansen, a Lego vezérigazgatója.

Ez az intézkedés egyébként visszamutat a múltba, ugyanis az 1932-ben indult cég eredetileg még fából készítette mindent, és csak 1947-ben tértek át az olcsóbban előállítható műanyagra. A Lego egyébként a Statista adatai szerint 2018-ban 5,5 milliárd dolláros árbevételt csinált, amivel a világ második legnagyobb játékgyártója volt.

  NRGreport
Címkék
#cukornád   #fa   #fenntarthatóság   #innováció   #Lego   #műanyag   #nyersolaj  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.