Szabályozás

Az EU szankciókkal sújtott két embert az olaj- és földgázmezők után kutató török műveletekkel összefüggésben

NRGreport | 2020.02.28. 11:37

Az Európai Unió Tanácsa két személyt helyezett korlátozó intézkedések hatálya alá a Földközi-tenger keleti térségében végzett jogellenesnek tartott, szénhidrogén-kitermelést célzó török fúrási műveletekkel összefüggésben – közölte az uniós tanács csütörtökön.

A tanács indoklása szerint a két érintett felelős a Földközi-tenger keleti térségében végzett, a Ciprusi Köztársaság által nem engedélyezett szénhidrogén-feltárás fúrási tevékenységeinek tervezéséért, irányításáért és végrehajtásáért, vagy maguk is részt vesznek ezekben a tevékenységekben.

A korlátozó intézkedések az Európai Unióba való beutazási tilalomra és a pénzeszközök befagyasztására terjednek ki. Ezenfelül uniós országok állampolgárai és az unió területén bejegyzett szervezetek nem bocsáthatnak pénzügyi eszközöket a két jegyzékbe vett ember rendelkezésére.

Az Európai Unió több alkalommal is kifejezte aggodalmát a Földközi-tenger keleti térségében végzett török fúrási tevékenységekkel kapcsolatban, amelyeket jogellenesnek nyilvánított, és határozottan elítélte azokat. Majd 2019 novemberében az említett tevékenységekre válaszul korlátozó intézkedések keretét fogadta el, a szankciókat most először alkalmazták.

A két személy állampolgárságát nem közölték.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.