Vállalatok

Az Opus Global érdekeltsége folytatja a Nemzeti Közművek gázhálózatának rekonstrukcióját

NRGreport | 2020.03.05. 07:12

Folytatódik a gázhálózat rekonstrukciója a fővárosban, a munkálatokat az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Mészáros és Mészáros Kft. és a Vabeko Kft. konzorciuma végezheti – közölte az Opus Global szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Opus Global Nyrt. ipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vabeko Kft. 70-30 százalékban megosztott közös konzorciuma rekonstrukciós és gázhálózat-optimalizációs munkákat nyert el Budapesten az NKM Földgázhálózati Kft. szolgáltatási területén található gázhálózaton.

A nyílt közbeszerzés ajánlatkérője az NKM Földgázhálózati Kft.. A tenderen egy korábbi, 17,5 milliárd forint összértékű keretmegállapodás nyertesei pályázhattak a részmunkákért. A most kihirdetett három részmunka összértéke meghaladja a 760 millió forintot.

Az NKM Földgázhálózati Kft. a keretmegállapodás 36 hónapos időtartama alatt 115 kilométernyi gázelosztó gerinc vezeték építését – rekonstrukciós és gázhálózat-optimalizációs munkák elvégzését és tervezését kívánja elvégeztetni, illetve 25 darab kiemelt gázvezeték építéséhez, vagy rekonstrukciójához készíttetne engedélyezési és kiviteli tervet.

Az Opus Global Nyrt. 2018-ban apportálta építőipari portfóliójába a Mészáros és Mészáros Kft.-t, amely a mélyépítés, tervezés, kivitelezés, komplex megoldások területén meghatározó szakembergárdával és eszközökkel rendelkezik és 18 éves szakmai múltra támaszkodhat. Fő tevékenysége a közműépítés, közműhálózatok tervezése, kialakítása – ezeken a területeken jelentős referenciákkal rendelkezik.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.