Vállalatok

Teljes egészében a MET Csoport irányítja a jövőben az E2 Hungary Zrt. működését

NRGreport | 2020.03.11. 04:59

A magyar versenyhivatal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egyaránt jóváhagyta,  hogy a MET Csoport egyedüli irányítást szerezzen a magyarországi energiaszolgáltató piac egyik meghatározó energiakereskedő cégében, az E2 Hungary Zrt.-ben, melyet a Magyar Telekommal közösen alapított. Megkeresésünkre a MET elmondta, hogy a döntés hátterében a cég szakmai befektetői szerepének erősítése áll.

Bár az E2 Hungary Zrt. weboldalán továbbra is 50 százalékos tulajdonosként van feltüntetve a Magyar Telekom, az Mfor szerint a jövőben a tulajdonosi hányad 50,25 százalékra való növelésének köszönhetően az irányítás teljes egészében a MET Csoporthoz kerül.

„A tranzakció az E2 Hungary irányítási struktúrájának megváltoztatására irányul. A tranzakcióval a MET energetikai szakmai befektetői szerepét erősítené az E2 Hungary napi működésében. A MET Csoport és a Magyar Telekom közötti együttműködés, illetve az 50-50 százalékos tulajdonosi arány változatlan marad” – mondta el az NRGreport.com megkeresésére a döntés hátteréről Pócs Balázs, a MET Csoport kommunikációs vezetője.

A döntési jogkör megváltozása azt jelenti, hogy a szakmai döntések mellett a jövőben a MET dönthet az osztalékok megállapításáról, kifizetéséről, valamint a vezérigazgató személyéről is. A felelősségi jogkörök és a teljes kockázatviselés átvállalása mellett az új felállás egyben a felosztani rendelt osztalék 99 százalékára jogosítja a MET Csoportot.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.